Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2024

Το Κίνημα Πολιτών της Πάρου καλείται να αποδείξει ότι δεν βρίσκεται σε χειμερία νάρκη.

 


Σε μια χώρα, όπως η δική μας, που το καπιταλιστικό σύστημα αναπτύχτηκε άναρχα και με στρεβλώσεις, η εφαρμογή του νόμου συνιστά επανάσταση.

Είναι το ρουσφέτι, που από την ύπαρξη του ελληνικού κράτους μέχρι τις μέρες μας, ακυρώνει την εφαρμογή του, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ημέτεροι.

Και όταν οι εντεταλμένες για την εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας αρχές, δεχτούν την άνωθεν  παρέμβαση, μεταβάλλονται σε όργανα που δεν ακούν και δεν βλέπουν, μέχρι να συντελεστεί η παρανομία των «δικών μας».

Το Κίνημα Πολιτών της Πάρου, έδρασε, αναπτύχτηκε και πήρε πανελλήνια διάσταση, επονομαζόμενο και ως κίνημα της πετσέτας, επειδή ζήτησε, απαίτησε και εν τέλει πέτυχε να εφαρμοστεί η νομοθεσία σε κραυγαλέες περιπτώσεις καταπάτησης του αιγιαλού και της παραλίας.

Αυτό το κίνημα καλείται τώρα να αποδείξει ότι δεν βρίσκεται σε χειμερία νάρκη, για να αφυπνιστεί και πάλι τους καλοκαιρινούς μήνες.

Γιατί εάν συμβεί αυτό, τότε δικαιώνει το χαρακτηρισμό  που τα συστημικά ΜΜΕ του προσήψαν, ως κίνημα της πετσέτας.

Πιο συγκεκριμένα:

Συντάχτηκε από στελέχη του ένα σπουδαίο υπόμνημα, που στάλθηκε στα αρμόδια υπουργεία και τις άλλες εμπλεκόμενες αρχές, με το οποίο προτείνονται λύσεις που προστατεύον τις παραλίες μας.

Δεν έπρεπε να παραδοθεί στους υπουργούς δια ζώσης;

Γνωρίζουν οι συντάχτες του υπομνήματος, ότι το σπουδαίο αυτό έγγραφο, θα το παραλάβουν υπάλληλοι των υπουργικών γραφείων, που μπορεί να το πετάξουν και στα σκουπίδια;

Πέρα από αυτό όμως στην Πάρο συντελούνται αυτό το διάστημα παρανομίες παντός είδους.

Το κίνημα βέβαια, δεν μπορεί να θεραπεύσει «πάσαν νόσον». Όμως έπρεπε να κατασκευαστεί το επί του αιγιαλού τοιχίο, στη Βαγιά, για να χρειάζεται τώρα πρωτόκολλο κατεδάφισης ή να εκτελούνται στο Μαρτσέλο οικοδομικές εργασίες αμφιβόλου νομιμότητος;

Το Κίνημα των Πολιτών  καλείται να αποδείξει, ότι δεν είναι κίνημα  του καλοκαιριού.

Ο Χρίστος Γεωργούσης, που θαυμάζω το κουράγιο και τις αντοχές του, μας καλεί να αποκαταστήσουμε τη νομιμότητα στη Βαγιά. Θα ανταποκριθούμε; Μια συγκέντρωση στο σημείο είναι δύσκολο να πραγματοποιηθεί;

Δεν υπάρχουν σχόλια: