Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ (2)


 

Μετά από δεύτερη ανάγνωση των ονομάτων που στελεχώνουν σημαντικές επιτροπές του Δήμου, που αντικαθιστούν τα καταργημένα νομικά πρόσωπα, διαπιστώνω, ότι υπάρχει σημαντικός αριθμός αξιόλογων συμπολιτών μας με διάθεση προσφοράς. Όμως η αξιοποίησή τους έχει σχέση με το πλαίσιο εντός του οποίου θα κινηθούν και θα λειτουργήσουν αυτές οι επιτροπές. Σχετική επεξεργασία έχει γίνει;

-----------------------------------------------

Η Δ.Ο.Υ. μετακομίζει στο Κέντρο Υγείας. Η πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής, Μαρία Κουτσονικολή, είναι υπάλληλος της Δ.Ο.Υ. Και είναι επιτυχημένη πρόεδρος σε έναν δύσκολο και προβληματικό φορέα δημόσιας υγείας. Η εν λόγω απέκτησε συνεργάτιδα προερχόμενη και αυτή από τη Δ.Ο.Υ. Πάρου. Πρόκειται για τη δημοτική σύμβουλο Ιωάννα Χανιώτη, που εκπροσωπεί το Δήμο. Τώρα η Μαρία δεν έχει κανένα λόγο για να μην συγκαλεί την Διοικούσα Επιτροπή, ώστε οι αποφάσεις του οργάνου να είναι συλλογικές. Γιώργος, Μαρία και Ιωάννα έχουν παραπλήσια  χημεία.

Με την ευκαιρία θυμίζουμε, ότι η Δ.Ο.Υ. υπήρξε αιμοδότης και  της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ο Φραγκίσκος Βελέντζας, ο Ευριπίδης Ακάλεστος, η Αργυρώ Ντούση,  η Άρτεμις Μαρκοπούλου και τώρα η Ιωάννα Χανιώτη και ο Δημήτρης Κεντρωτής το πιστοποιούν.

----------------------------------------------------

Αναφορά έγινε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στον απόντα δημοτικό σύμβουλο Χάρη Γιουρτζίδη.  «Βοήθησε» είπε ο Δήμαρχος «στην απομάκρυνση των επίπλων της Πολεοδομίας από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και στην αποκατάσταση του χώρου». Θυμίζουμε, ότι ο Χάρης ήταν που διαμόρφωσε και επίπλωσε την αίθουσα πριν από 24 χρόνια. Ήταν και τότε δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας. Μπορεί να μεγάλωσε, αλλά παραμένει ζωηρός.

-------------------------------------------

Ο Θανάσης Μαρινόπουλος με αυτά που γράφει και με αυτά που διαβάζει (πάντοτε κυκλοφορεί με ένα βιβλίο στο χέρι), τείνει να γίνει ο θεωρητικός της Πάρου σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης και πολιτικής με αριστερό πρόσημο. Στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου συχνά επισημαίνει πόσο εξαρτάται η πορεία και του Δήμου μας από τις αποφάσεις της κυβέρνησης.  Και έχει δίκιο. Παράδειγμα η κατάργηση της ΚΔΕΠΑΠ που ήταν και επιτυχημένος πρόεδρός της.

-------------------------------------------

Δήμαρχε,

Ο διορισμός Διοικητικού Συμβουλίου στο Λιμενικό Ταμείο είναι πρώτης προτεραιότητας ζήτημα. Το γνωρίζεις πολύ καλά. Ο Δήμος Αντιπάρου έχει 3 εκπροσώπους στη διοίκηση ούτως ή άλλως.

Προχώρησε στο διορισμό της διοίκησης γιατί οι καιροί είναι πονηροί και αιφνιδιάζουν. Και μην ξεχνάς, ότι τα εκατομμύρια που διαθέτει ο φορέας είναι πολλά, όπως και οι λιμενικές ανάγκες των νησιών μας.

Πάροικος

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: