Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

Σκούπα και φαράσι, με το καλημέρα

 



 

Αναρωτιέμαι ποιος θα είναι ο «τυχερός» από τη νέα δημοτική αρχή που θα αναλάβει να οργανώσει τον τομέα της καθαριότητας.

Από πού να πιάσει και από πού να αρχίσει.

Η Παροικιά και η Νάουσα, αλλά και ο άλλοι οικισμοί, χρειάζονται σκούπα και φαράσι και όχι μόνο στα κεντρικά τους σημεία, αλλά και μέσα στα στενά.

Το υπουργείο Εσωτερικών εγκρίνει προσλήψεις με το σταγονόμετρο και κάποιοι δήμοι, μεταξύ των οποίων και ο δικός μας, τους νεοπροσληφθέντες  τους τοποθετούν σε γραφεία, που και εκεί υπάρχει έλλειμμα προσωπικού. Και η λύση, εάν είναι λύση, είναι οι αναθέσεις σε εργολάβους. Αλλά και αυτή έχει τα προβλήματά της. Δεν είναι απεριόριστες οι δυνατότητες του δήμου να προχωρεί σε αναθέσεις ούτε εύκολη η καταγγελία των συμβάσεων.

Και αυτό είναι το ένα.

Το άλλο είναι η ανεξέλεγκτη εναπόθεση των σκουπιδιών στους κάδους.

Παλαιότερα η δημοτική αρχή είχε καθορίσει ωράριο και έριχνε και πρόστιμα. Όμως σταδιακά το μέτρο χαλάρωσε και τώρα ρίχνουμε τα σκουπίδια στους κάδους όποια ώρα μας βολεύει.

Και βέβαια υπάρχει το μέγα πρόβλημα, που εμείς δεν το βλέπουμε,  αλλά το βλέπουν καθημερινά οι οδηγοί και το άλλο προσωπικό, που αδειάζουν τα σκουπίδια στον ΧΥΤΑ.

Πρόκειται για την υπερφόρτωση και την καταστροφή  του κυττάρου, επειδή οι προηγούμενες δημοτικές αρχές δεν φρόντισαν να κατασκευάσουν εγκαίρως ένα δεύτερο κύτταρο και ένα τρίτο.

Όσον αφορά τη διαλογή και την ανακύκλωση και εδώ χρειάζεται πολλή δουλειά, αρχής γενομένης από την εκπαίδευση μικρών και μεγάλων.

Και για την περιβαλλοντική αγωγή των παιδιών υπάρχουν τα σχολεία, αλλά για εμάς τους μεγάλους  υπάρχει πρόβλημα. Δεν ανατρέπονται εύκολα συνήθειες δεκαετιών.

Εμείς θα ευχηθούμε καλή δύναμη, επιμονή και αποφασιστικότητα  στον αντιδήμαρχο που θα αναλάβει το δύσκολο αλλά αναγκαίο αυτό έργο, ο οποίος θα μας απαλλάξει από το σκουπιδαριό, που βιώνουμε καθημερινά εδώ και αρκετά χρόνια .

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: