Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023

Να λυθεί άμεσα ο γραφειοκρατικός γόρδιος δεσμός, που καθυστερεί ανεπίπτρεπτα την κατασκευή του 2ου Γυμνασίου Παροικιάς.

 



Ήταν το σωτήριο έτος 2006, όταν η Γρηγορία Πρωτολάτη έπαρχος Πάρου – Αντιπάρου αγόρασε μέσω της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης με  νομάρχη τον Δημήτρη Μπάιλα, την έκταση για την ανέγερση του 2ου Γυμνασίου Παροικιάς με ποσόν άνω των 500.000 ευρώ.

Τότε το επαρχείο είχε δύο σημαντικές αρμοδιότητες: την κατασκευή σχολικών μονάδων και την κατασκευή λιμενικών έργων.

Είχαν προηγηθεί η κατασκευή του ΕΠΑΛ σε οικόπεδο 10 στρεμμάτων που παραχώρησε ο δήμος με τον απαιτούμενο συντελεστή δόμησης, το λιμενικό έργο στην Πούντα απέναντι από την Αντίπαρο και η μαρίνα της Νάουσας, έργο που μας ταλαιπωρεί μέχρι σήμερα και όχι με ευθύνη της τότε επάρχου.

Επανέρχομαι στο τελματωμένο έργο του 2ου Γυμνασίου.

Πέρασαν από την αγορά της έκτασης 18 ολόκληρα χρόνια!!!

Στο μεταξύ η αρμοδιότητα κατασκευής σχολικών κτηρίων πέρασε στους δήμους.

Η έκταση έπρεπε να μεταβιβαστεί στο δήμο, ο οποίος όφειλε να ετοιμάσει τη μελέτη κατασκευής της σχολικής μονάδας και στη συνέχεια να ζητήσει να ενταχθεί το έργο σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Η νέα δημοτική αρχή καλείται τώρα να λύσει το γόρδιο γραφειοκρατικό δεσμό  και να προχωρήσει στην εκτέλεση του πολύπαθου και αναγκαίου έργου, που θα στεγάσει μαθητές της Παροικιάς.

Αυτή η εκκρεμότητα πρέπει να τελειώνει, όσο γίνεται πιο σύντομα, αφού οι κτηριακές ανάγκες σε σχολικές αίθουσες είναι πολλές και δεν αφορούν μόνο τη δευτεροβάθμια αλλά και την πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: