Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023

Τώρα με την αλλαγή στο δήμο, πρέπει να επιχειρηθεί μια νέα προσπάθεια ενεργοποίησης του υγειονομικού αεροσκάφους.

 



Το υγειονομικό αεροπλάνο είναι μια εκκρεμότητα πολλών ετών, που πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Ένα πτητικό υγειονομικό μέσον που κόστισε στο Βελέντζειο Ίδρυμα περίπου1 εκατομμύριο ευρώ είναι καθηλωμένο στο έδαφος εδώ και 20 χρόνια.

Η αδυναμία του κράτους να το εντάξει στο σύστημα αεροδιακομιδών, σε συνδυασμό με την οικονομική αδυναμία του Ιδρύματος να το λειτουργήσει, στέρησαν από το νησί ένα πτητικό μέσον μεταφοράς επειγόντων περιστατικών σε νοσοκομεία των Αθηνών.

Το θέμα επανέρχεται στην επικαιρότητα μετά την απουσία του υγειονομικού ελικοπτέρου εδώ και 2 μήνες από τη Σύρο, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σοβαρές καθυστερήσεις στην μεταφορά των επειγόντων περιστατικών.

Ανεξάρτητα από τις όποιες αντιρρήσεις και διαφωνίες για την αγορά του, αφού η προστασία της ζωής μας είναι υπόθεση του κράτους και όχι ενός ιδρύματος, τώρα με την αλλαγή στο δήμο, πρέπει να επιχειρηθεί μια νέα προσπάθεια ενεργοποίησης του υγειονομικού αεροσκάφους.

Λύση μπορεί να προκύψει, εάν υπάρξει στενή συνεργασία της νέας δημοτικής αρχής με το Βελέντζειο, προκειμένου να λυθεί το οικονομικό πρόβλημα λειτουργίας του.

Όταν έχει θεσπισθεί από το δήμο εδώ και πολλά χρόνια πολιτιστικό τέλος, ένα άλλο τέλος που θα αφορά την προστασία της υγείας μας δεν θα ήταν περισσότερο αποδεκτό από την τοπική μας κοινωνία;

 Μια λαϊκή συνέλευση  με μοναδικό θέμα το πτητικό αυτό μέσον και την αξιοποίησή του θα μπορούσε να συμβάλει στην επίλυση ενός προβλήματος που μας αφορά όλους, αφού κανένας δεν γνωρίζει αυτό που μπορεί να συμβεί σε εμάς ή σε συγγενικά μας πρόσωπα, στην κυριολεξία την επόμενη στιγμή.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: