Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023

Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πάρου - Αντιπάρου: Λεφτά υπάρχουν, η στελέχωση απουσιάζει.

 



Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πάρου – Αντιπάρου βιώνει για χρόνια μια αντίφαση , που δεν οφείλεται στην πολιτεία, αλλά σε δικές μας παραλήψεις. Διαθέτει χρήματα, αλλά δεν είναι στελεχωμένο με το τελείως απαραίτητο διοικητικό και τεχνικό προσωπικό.

Θυμίζω ότι μέχρι το 2002 υπήρχε ένα Λιμενικό Ταμείο στις Κυκλάδες, ως ανεξάρτητο νομικό πρόσωπο.

Είχε έδρα την Ερμούπολη της Σύρου και συγκέντρωνε όλα τα έσοδα από τα 24 λιμάνια των Κυκλάδων.

Πολλά τα λεφτά, αλλά η Πάρος, όπως και τα άλλα νησιά, είχαν μετατραπεί σε ζήτουλες για να καλύπτουν  με τα ελάχιστα χρήματα που έδινε στους δήμους, την καθαριότητα των λιμενικών ζωνών των νησιών.

Εμείς τότε στην Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων(ΤΕΔΚ) διαμορφώσαμε πρόταση για ίδρυση 8 δημοτικών λιμενικών ταμείων και καταφέραμε να πείσουμε την πολιτική ηγεσία των υπουργείων Εσωτερικών και Ναυτιλίας  να την υιοθετήσουν.

Η Πάρος και η Αντίπαρος στα τέλη του 2002 απέκτησαν το δικό τους Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο.

Ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2003 με διαφωνίες για τη σύνθεση του διοικητικού του συμβουλίου και μέσα στην εσωστρέφεια που υπήρξε, χάθηκε η προθεσμία που προέβλεπε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για τη στελέχωσή του.

Από τότε και μέχρι σήμερα το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο είναι υποστελεχωμένο με αποτέλεσμα να βιώνει την αντίφαση που προανέφερα. Να διαθέτει σοβαρό ποσόν χρημάτων, που μπορεί να φτάνει τα 10 εκατομμύρια ευρώ, όπως με πληροφόρησαν,χωρίς να έχει προσωπικό που θα συνέβαλλε στην απορρόφησή τους με λιμενικά έργα που έχουν ανάγκη τα νησιά μας.

Λειτουργεί με συμβάσεις προσωπικού και με τη στήριξη της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Πάρου.

Αυτό προφανώς το έχει υπόψη της η νέα δημοτική αρχή, καθώς και ότι την περιμένει σοβαρή και αναγκαία γραφειοκρατική δουλειά για να αποδώσει έργο.

Κάτι γνωρίζει επ΄αυτού ο απερχόμενος πρόεδρος Σταύρος Καραχάλιος.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: