Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023

Εκλογές σήμερα στον Αρχίλοχο

 



Ένας ιστορικός πολιτιστικός σύλλογος της Πάρου, ο Αρχίλοχος, εκλέγει σήμερα το νέο του διοικητικό συμβούλιο, συνεχίζοντας τη σημαντική δραστηριότητά του, που τελευταία μας έδωσε πολλά και στην προστασία του περιβάλλοντος του νησιού μας.

Τελικά, σε μια εποχή που η συμμετοχή στα κοινά βρίσκεται σε ύφεση, η Πάρος αντιστέκεται, κόντρα στο πληκτρολόγιο, στο κινητό τηλέφωνο και στην εικονική πραγματικότητα που εισέβαλαν στη ζωή μας χτίζοντας γύρω μας «τείχη».

Η απολογιστική συνέλευση του συλλόγου και οι αρχαιρεσίες ανάδειξης του νέου διοικητικού συμβουλίου, θα πραγματοποιηθούν σήμερα το πρωί στις 11, στο ΕΠΑΛ και όχι στη γνωστή αίθουσά του, που έχει συνδεθεί με την πολιτιστική και πολιτική ιστορία του τόπου μας.

Η αίθουσα, για όσους δεν το γνωρίζουν, πουλήθηκε σε αλλοδαπό, όπως με πληροφόρησαν, λόγω της αβελτηρίας και εδώ του δήμου, να προχωρήσει στην αγορά της και να την καταστήσει δημοτική περιουσία.

Τελικά χάσαμε μια αίθουσα, για την διαμόρφωση της οποίας ξοδεύτηκαν χρήματα, αλλά κυρίως χιλιάδες εργατοώρες εθελοντικής προσφοράς από δραστήρια μέλη του συλλόγου.

Είναι η άλλη πλευρά της Πάρου που μας πληγώνει, επειδή αρνείται να δει και να πράξει τα δέοντα.

Η κατασκευή αίθουσας σύγχρονων απαιτήσεων, από το δήμο αποτελεί πλέον επιτακτική ανάγκη.  

Όλες οι κοινότητες της Πάρου διαθέτουν αίθουσες εκδηλώσεων, εκτός από την πρωτεύουσα του νησιού.  Και αυτό δεν τιμά κανένα μας.  

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: