Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019

Λίγα λόγια ακόμα για το κτίριο της Κοινότητας Πάρου


Τα κουφώματα είναι κατεστραμμένα 


Μπαλκονόπορτα χωρίς μπαλκόνι

Το κτίριο που στέγαζε την κοινότητα Πάρου, αφέθηκε για πολλά χρόνια στην τύχη του.

Δεν γνωρίζουμε την κατάσταση  στην οποία βρίσκεται ο εσωτερικός του χώρος, εξωτερικά όμως η εικόνα που εμφανίζει δείχνει εγκατάλειψη. Τα φθαρμένα κουφώματα το μαρτυρούν. Και προφανώς θα πρέπει να ενταχθεί στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου η ολοκληρωμένη επισκευή του.

Έχει και αυτό το κτίριο τη δική του ιστορία.

Η κοινότητα Πάρου λειτουργούσε σ΄αυτό για πολλές δεκαετίες, πριν μεταφερθεί στο ακίνητο που στεγάζει τώρα το ΚΑΠΗ.

Σ΄αυτό το κτίριο ο αείμνηστος κοινοτάρχης Ανδρέας Μαρινόπουλος δεξιώθηκε τον Παύλο  και τη Φρειδερίκη και μια σειρά άλλα κυβερνητικά πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και τον Κων/νο Μητσοτάκη, όταν επισκέφτηκε την Πάρο, ως υπουργός Συντονισμού, το 1964.

Αυτός ο χώρος ,την περίοδο που κυριαρχούσε ο χωροφύλακας και τα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων, λειτούργησε ως η δημοκρατική έπαλξη της Πάρου με δημοκρατικούς κοινοτικούς συμβούλους, όπως ο Ανδρέας Αυλήτης, ο Αναστάσιος Καλακώνας, ο Γεώργιος Δελλ. Ναυπλιώτης, ο Βενιζέλος Ραγκούσης, ο Ιάκωβος Κόντες και άλλοι, που δεν μας έρχονται στην μνήμη την ώρα που γράφονται οι γραμμές αυτές.


Να γιατί, ακόμα και για συμβολικούς λόγους, η  Κοινότητα Πάρου θα πρέπει να επιστρέψει στο παλιό ιστορικό της σπίτι με αναρτημένες τις φωτογραφίες όλων των κοινοταρχών, που ο λαός της Πάρου τίμησε με την ψήφο του εκείνες τις δύσκολες εποχές που με ελάχιστα χρήματα και με προσωπική εργασία των κατοίκων κράτησαν όρθιο τον καταξιωμένο θεσμό των κοινοτήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: