Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019

Η Κοινότητα Πάρου πρέπει να αποκτήσει επειγόντως δική της στέγη



Στο κτίριο αυτό στεγάζονταν για πολλές δεκαετίες η Κοινότητα Πάρου. 
Στο ισόγειο στεγάζονταν η λέσχη των προσκόπων από το 1950 και για πολλά χρόνια.

Δύο είναι τα ακίνητα που μπορούν να στεγάσουν τη λειτουργία και τις δραστηριότητες της Κοινότητας Πάρου. Το ένα είναι ο όροφος του παραλιακού ακινήτου που στεγάζει το ΚΑΠΗ και το άλλο, πάλι όροφος,  σε απόσταση μερικών μέτρων  πίσω από το ΚΑΠΗ.

Και τα δύο ακίνητα αποτελούν ιδιοκτησία του Δήμου, βρίσκονται σε κεντρικό σημείο του οικισμού και είναι μέρος της ιστορίας της τοπικής αυτοδιοίκησης της Πάρου, αφού σ΄αυτά στεγάζονταν για πάρα πολλές δεκαετίες η Κοινότητα Πάρου και ο Δήμος, πριν από την αγορά του Ξενία.

Σήμερα στο παραλιακό ακίνητο που στεγάζει το ΚΑΠΗ, στον όροφο, στεγάζονται και λειτουργούν υπηρεσίες του Δήμου με κοινωνικό χαρακτήρα και στο άλλο ακίνητο το ισόγειο είναι νοικιασμένο σε ιδιωτική επιχείρηση και ο όροφος έχει παραχωρηθεί, ως προς τη χρήση του, στο Ινστιτούτο Αρχαιολογίας Πάρου Κυκλάδων.

Κατά τη δική μας άποψη δεν πρέπει να διαταραχθούν  οι υπηρεσίες που στεγάζονται  στον όροφο του ΚΑΠΗ.  Λειτουργούν προγράμματα, όπως το πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι» και άλλα που δεν θα πρέπει να διαταραχθεί η λειτουργία τους.

Το άλλο κτήριο, που εμφανίζει εικόνα εγκατάλειψης, χρησιμοποιείται ελάχιστα από το προαναφερθέν Ινστιτούτο. Συνεδριάζει κατά αραιά διαστήματα και εκεί φυλάσσεται το αρχείο του και οι εκδόσεις του. Κατά συνέπεια δεν πρόκειται να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα από μια πιθανή συστέγασή του με την Κοινότητα.

 Σε περίπτωση που δεν επιθυμεί τη συστέγαση (με την Κοινότητα), θα μπορούσε να μεταφερθεί, στο ακίνητο που στεγάζονται τα γραφεία του πολιτιστικού Συλλόγου «Αρχίλοχος», που βρίσκονται σε επαφή με την  αίθουσα εκδηλώσεών του.

Τα ακίνητα αυτά είναι νοικιασμένα, το ενοίκιο το καταβάλλει ο Δήμος  και χρησιμοποιούνται από το Σύλλογο για τις δικές του ανάγκες, αλλά και για τις ανάγκες άλλων φορέων του νησιού.

Πριν αποκτήσει το Ξενία ο Δήμος, στην αίθουσα που νοίκιαζε στο περιφερειακό για τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, φιλοξενούσε και το Ινστιτούτο και πριν αποκτήσει γραφεία ο Αρχίλοχος, το Δ.Σ. του Συλλόγου συνεδρίαζε στην  αίθουσα εκδηλώσεων και το αρχείο του φυλασσόταν  στο πατάρι της αίθουσας. 

Αυτό δεν εμπόδισε το έργο και των δύο φορέων, που στο παρελθόν παρουσίασαν αξιόλογο έργο στο χώρο του πολιτισμού και της επιστήμης, έργο που συνεχίζεται με επιτυχία κυρίως από το Ινστιτούτο Αρχαιολογίας.

Τα γράφουμε αυτά, επειδή μας πληροφόρησαν, ότι υπάρχουν αντιδράσεις από μέλη του Δ.Σ. του Ινστιτούτου, τις οποίες θεωρούμε αδικαιολόγητες.

Η Κοινότητα Πάρου είναι ο σημαντικότερος φορέας  της Παροικιάς, με ευθύνες και πολλές αρμοδιότητες και δεν επιτρέπεται να στερείται της δικής του στέγης.  

Δεν μπορεί να είναι ο μοναδικός άστεγος  της Πάρου.



Δεν υπάρχουν σχόλια: