Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019

Βαγγέλης Κόντες. Έφυγε από κοντά μας ένας ακούραστος εργάτης της Πάρου.


Έφυγε πλήρης ημερών, σε ηλικία 94 ετών ο Βαγγέλης Κόντες, ένας ακούραστος εργάτης της Πάρου, με προσφορά πολλών δεκαετιών στην τοπική μας Εκκλησία και την αυτοδιοίκηση του νησιού μας.

Από τη νεαρή του ηλικία διακόνησε, όσο λίγοι,  ως επίτροπος τον τότε ενοριακό ναό της Εκατονταπυλιανής  μέχρι το 1993,  που  απέκτησε Διοικούσα Επιτροπή ως Ιερό Προσκύνημα.

Σημαντική ήταν επίσης η παρουσία του  στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης για πολλές τετραετίες, που ως κοινοτικός σύμβουλος  πρόσφερε ανεκτίμητες υπηρεσίες, εξασφαλίζοντας  την ομαλή υδροδότηση της Παροικιάς. Ήταν η δύσκολη εποχή που η πόλη μας υδρεύονταν από τα πηγάδια των Λιβαδιών και το νερό των πηγών του λόφου των Αγίων Αναργύρων.

Αλλά και όταν ανοίχτηκαν οι πρώτες κοινοτικές γεωτρήσεις από τον αείμνηστο γιατρό Ευθύμιο Κεμπάμπη, συνέχισε να προσφέρει τις υπηρεσίες του μέχρι το 1996, που διέκοψε, λόγω του προχωρημένου της ηλικίας του.

Δεν ήταν λίγες οι φορές που συμπατριώτες μας τον έβλεπαν τις νυχτερινές και μεταμεσονύχτιες ώρες  να παρακολουθεί κυρίως κατά τη θερινή περίοδο τη στάθμη των δεξαμενών και να θέτει σε λειτουργία τις γεωτρήσεις στο Μαράθι, που τότε ήταν χειροκίνητες και χωρίς αυτοματισμούς εξασφαλίζοντας την απρόσκοπτη υδροδότηση της πόλης μας.

Πριν από λίγους μήνες τον επισκεφτήκαμε στο σπίτι του, όπου με τη  φροντίδα της αγαπημένης του κόρης, διήγε τα τελευταία του χρόνια διατηρώντας ενάργεια πνεύματος και μνήμη εξαιρετική, παρά το προχωρημένο της ηλικίας του.

Η εξόδιος ακολουθία θα λάβει χώρα αύριο Τετάρτη, στις 12:30   από τον Ιερό Ναό της Εκατονταπυλιανής.


Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στα παιδιά του, Κυριακή και Μιχάλη, που τα υπεραγαπούσε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: