Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019

Αναγκαίες διευκρινίσεις προς κάθε κατεύθυνση


Θα μας ήταν εύκολο να χαϊδεύουμε αυτιά.

Η εξουσία μικρή ή μεγάλη αρέσκεται στο λιβανωτό και πάντοτε περιβάλλεται από πρόθυμους, υποταγμένους και έτοιμους να εκτελέσουν εντολές με την προσδοκία ανταλλάγματος. Κάποτε μάλιστα εμφανίζονται και ως βασιλικότεροι του βασιλέως.

Είναι αυτοί που αποτελούν την αυλή του κάθε ισχυρού.

Εμείς είμαστε απέναντι σε τέτοιες νοοτροπίες και πρακτικές.

Στη μακρόχρονη διαδρομή μας στα κοινά, από διάφορες θέσεις, τα είδαμε σχεδόν όλα και αποκτήσαμε εμπειρίες που μας διαμόρφωσαν.

Χάσαμε φίλους επειδή συγκρουστήκαμε πολιτικά, απομακρύναμε από το περιβάλλον μας τους αυλοκόλακες, αρνηθήκαμε να ικανοποιήσουμε αιτήματα, αντίθετα προς το κοινό συμφέρον, πήγαμε κόντρα στο ρεύμα, γνωρίζοντας τις συνέπειες και διαπράξαμε λάθη, αφού και με αυτά είναι συνυφασμένη η ζωή μας. Ουδείς αλάνθαστος στο βίο του και το «πλανάσθαι ανθρώπινον».

Αυτό που δεν εγκαταλείψαμε ήταν οι αρχές μας, που στον πυρήνα τους έχουν την χωρίς κανένα προσωπικό όφελος εξυπηρέτηση του συνόλου και ιδιαίτερα των ασθενέστερων συμπολιτών μας.
Φροντίσαμε να είμαστε χρήσιμοι και γίναμε συχνά δυσάρεστοι, αφού η πολιτική είναι και αρένα που συγκρούονται συμφέροντα. Και η υπεράσπιση του δημόσιου συμφέροντος δεν είναι πάντοτε εύκολη υπόθεση.

Στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές στηρίξαμε την υποψηφιότητα του Κώστα Ροκονίδα. Βρεθήκαμε στην πρώτη γραμμή κυρίως με τα γραφτά μας. Το πράξαμε γιατί τον θεωρήσαμε και τον θεωρούμε καλύτερο σε μια χρονική περίοδο που τα προβλήματα του νησιού είναι οξυμένα και τα οικονομικά συμφέροντα αρχίζουν να γίνονται μεγάλα.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα στηρίξουμε πολιτικές της δημοτικής αρχής που μας βρίσκουν σύμφωνους.

Αρκεί να μας το αποδείξουν στην πράξη.


Το «μπάχαλο» της Παροικιάς αποτελεί πρόκληση για όλους μας και εάν ο Πάνος Κεμπάμπης, ως αντιδήμαρχος, αρχίζει να βάζει τάξη στην αταξία που επικρατεί, εμείς θα τον στηρίξουμε και θα είμαστε δίπλα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: