Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019

Να παρέμβει εγκαίρως ο Δήμος στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών


Πολλά είναι τα προβλήματα στο λιμάνι της Πάρου εξαιτίας  του μεγάλου αριθμού αφίξεων πλοίων της ακτοπλοΐας κατά τη θερινή περίοδο.

Η ταυτόχρονη άφιξη τριών ή και περισσότερων πλοίων της ακτοπλοΐας και συχνά με κόντρες στο λιμάνι.

Ο μεγάλος αριθμός πλοίων σε ταυτόχρονη κίνηση εντός του κόλπου της Παροικιάς με ελιγμούς συχνά επικίνδυνους.

Η πρυμνοδέτηση τριών ή τεσσάρων πλοίων και το ταυτόχρονο άνοιγμα του καταπέλτη, που δημιουργεί κυκλοφοριακό έμφραγμα στο χερσαίο χώρο του λιμανιού και στον περιφερειακό.

Η μεγάλη ταχύτητα εισόδου και εξόδου από το λιμάνι, που καταστρέφει τις αμμουδιές της Παροικιάς και εγκυμονεί κινδύνους για τους ανυποψίαστους λουόμενους με το κυματισμό που προκαλεί.

Η σοβαρή ρύπανση που προκαλούν τα φουγάρα τους, επειδή δεν διαθέτουν φίλτρα και επειδή οι μηχανές τους είναι ασυντήρητες.

Αυτά και άλλα, όπως η τροποποίηση του κανονισμού λιμένα της Παροικιάς επί το αυστηρότερον για όσους πλοιάρχους επιδεικνύουν αδιαφορία για την πιστή τήρησή του.

Δεν κομίζομεν Γλαύκα εις Αθήνας, όταν υπάρχουν δημοτικοί σύμβουλοι που γνωρίζουν τα προβλήματα του λιμανιού καλύτερα ημών.

Όμως, επειδή  η διαχείριση της καθημερινότητας με τα απρόβλεπτά της  συχνά ακυρώνει προγραμματισμένες δράσεις, εμείς απλά τα υπενθυμίζουμε, ώστε  να υπάρξει έγκαιρη παρέμβαση του Δήμου προς το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, που το μήνα Νοέμβριο συνεδριάζει για να καθορίσει δρομολόγια και ωράρια για το 2020.

Δεν υπάρχουν σχόλια: