Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020

Απάντηση της Υπουργού Πολιτισμού για το μητρογονικό του Μανώλη Γλέζου στην Μάρπησσα σε ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων

 


Ύστερα από ερώτηση της βουλευτού του ΜέΡΑ25, Φωτεινής Μπακαδήμα στη βουλή των Ελλήνων, τη 12η Οκτωβρίου προς την υπουργό πολιτισμού & αθλητισμού καθώς και στον υπουργό εσωτερικών, αναφορικά με το σπίτι της μητέρας του Μανώλη Γλέζου, στην Μάρπησσα της Πάρου, έχουμε πλέον απάντηση από την υπουργό πολιτισμού & αθλητισμού κα Μενδώνη.

Αφού εξηγεί ιστορικά πως εξελίσσεται η διαδικασία συντήρησης του ακινήτου, δεσμεύεται πως αν το οίκημα περιέλθει εξ ολοκλήρου στο δημόσιο, το υπουργείο  θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για να γίνουν οι  μελέτες ώστε να χρηματοδοτηθούν οι εργασίες αναπαλαίωσής του.

Εμείς ως ΠΣΕ ΜέΡΑ25 Κυκλάδων, δεσμευτήκαμε με δελτίο τύπου στις 3 Απριλίου του 2020 ότι θα αναδείξουμε το θέμα. Επίσης καλέσαμε το δημοτικό συμβούλιο και τους φορείς του νησιού να συμπορευτούμε σε κοινό αγώνα. Θεωρούμε ότι η επίσημη πλέον δέσμευση της υπουργού αποτελεί ένα σημαντικό βήμα που καλούμαστε όλοι όσοι ενδιαφερόμαστε για την πολιτιστική κληρονομία του νησιού μας να αξιοποιήσουμε. Επαναφέρουμε λοιπόν  το ζήτημα στην επικαιρότητα και προτείνουμε:

<<Να δημιουργηθεί μία δημοτική επιτροπή που να ερευνήσει και να προτείνει στο Δημοτικό Συμβούλιο τις προτιμότερες ενέργειες προκειμένου να αλλάξει το ιδιοκτησιακό καθεστώς του ακινήτου με τρόπο που να επιτρέψει να προχωρήσουν οι μελέτες και η συντήρηση του. Προτείνουμε στη δημοτική επιτροπή να περιλαμβάνονται εκπρόσωποι απο τις δημοτικές παρατάξεις, από την κοινότητα της Μάρπησσας, από όσους φορείς ενδιαφέρονται και ως ενεργοί πολίτες και πρωτεργάτες του αγώνα για τη διάσωση του οικήματος η αρχιτέκτονας κα Όλγα Τζανετάκη- Ισιγώνη & ο πρώην δήμαρχος Πάρου κος Κώστας Αργουζής  >>

 

Η απάντηση της υπουργού:




ΠΣΕ ΜέΡΑ25 Κυκλάδων

Δεν υπάρχουν σχόλια: