Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020

Μνήμη Πολυτεχνείου

 


Όταν η ωμή, κυνική δύναμη εξουσιάζει, τότε σαν ιστορική επιβράβευση ενός αλάνθαστου ενστίκτου, εμφανίζονται οι νέοι με την πίστη τους και τον αγώνα τους στο ιδανικό της Δημοκρατίας, που από μόνο του αποτελεί υπέρτατη αξία και προϋπόθεση Ελευθερίας, Ισότητας και φωτεινής Παιδείας.

Σαν σήμερα, 16 Νοεμβρίου, σε όλα τα σχολεία της χώρας μας, γίνονταν γιορταστικές εκδηλώσεις για να τιμηθεί η εξέγερση των νέων στο Πολυτεχνείο στις 17 Νοέμβρη 1973, που αποτέλεσε κορυφαία πράξη αντίστασης κατά της Δικτατορίας των Συνταγματαρχών.

Εφέτος, η πανδημία του κορωνοϊού κι η προσπάθεια να αντιμετωπισθεί, βρίσκει τα σχολεία κλειστά και τη διαδικασία μάθησης να παίρνει σάρκα κι οστά εξ αποστάσεως, μέσω ψηφιοποίησης.

Ελάχιστη ένδειξη μνήμης και τιμής για όλους εκείνους τους νέους- επώνυμους κι ανώνυμους- που αγωνίστηκαν για την ελευθερία και την παιδεία, η οποία αποτελεί απαραίτητη συνιστώσα της ελευθερίας, είναι όλοι εμείς να αγωνιζόμαστε να την κρατήσουμε ανθηρή κι όρθια, έστω και μέσα στις τόσο δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε…

Τέλος, χρέος όλων μας να υιοθετήσουμε ορθή κι υπεύθυνη στάση απέναντι στην πανδημία, τηρώντας τα μέτρα, που έχουν εξαγγελθεί. Καμιά πορεία δεν μπορεί να αποτελέσει τιμή στους νεκρούς του Πολυτεχνείου, όταν διακυβεύεται η δημόσια υγεία.

Σ’ αυτούς που ήταν εκεί κι αγωνίστηκαν με ανιδιοτέλεια, Μνήμη και Τιμή τούς πρέπει!!!

 

                 Ιφιγένεια Χατζηγεωργίου

Πρόεδρος ΔΗΜ.Τ.Ο. ΝΔ ΠΑΡΟΥ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια: