Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας είναι ενημερωμένοι για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Πάρος




ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. 

ΠΑΡΟΥ – ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ 

Πάρος, 12 Νοεμβρίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε επιστολή που είχαμε αποστείλει στις 06/11/2020 προς τον Διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου, Χρήστο Ροϊλό καθώς και στους ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ: Ιωάννη Βρούτση, Αικατερίνη Μονογυιού, Φίλιππο Φόρτωμα, ζητήσαμε την Άμεση πρόσληψη Χειρουργού ιατρού στο Κ.Υ. Πάρου, μετά τη μετακίνηση του μέχρι πρότινος υπηρετούντος σε αυτό, Χειρουργού Ιατρού, Ανδρέα Μαλλιωτάκη, ο οποίος υπηρετεί πλέον στο Νοσοκομείο Νίκαιας.

Την Τρίτη 10 Νοεμβρίου ήλθε σε τηλεφωνική επικοινωνία με την Πρόεδρο της ΔΗΜ.ΤΟ. Πάρου Αντιπάρου, ο Υποδιοικητής της 2ης Υ.ΠΕ. Πειραιώς, Περικλής Αλεβίζος και τη διαβεβαίωσε ότι πρόκειται άμεσα να προκηρυχθεί η θέση του χειρουργού για το Κ.Υ. Πάρου.

Στο ερώτημά της για τη στελέχωση του Κ.Υ. Πάρου, με επιπλέον γιατρούς (γενικούς ιατρούς ή παθολόγους), εξειδικευμένους σε επείγοντα περιστατικά, για να είναι σε θέση το Κ.Υ. Πάρου να αντιμετωπίζει σε καθημερινή βάση, ποικίλα περιστατικά όχι μόνο για τους δύσκολους μήνες του χειμώνα αλλά και κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, ο κ. Αλεβίζος την πληροφόρησε ότι επίκεινται προσλήψεις και θα ληφθεί σοβαρά υπόψη το αίτημά μας.

Όπως γίνεται αντιληπτό, η θέση του Χειρουργού θα προκηρυχθεί άμεσα, αλλά ενδέχεται να μην υπάρξει ενδιαφέρον για την κάλυψή της. Μήπως θα πρέπει να δοθούν ειδικά κίνητρα στους γιατρούς που πρόκειται να υπηρετήσουν στην Πάρο κι Αντίπαρο, όπως οικονομικό επίδομα καθώς και δυνατότητα εξεύρεσης κατοικίας για όλο τον χρόνο σε προσιτή τιμή;

Επειδή το ζήτημα Υγεία αφορά σε όλους μας, κι είναι πρωτεύουσας σημασίας, μήπως το Δημοτικό Συμβούλιο (συμπολίτευση – αντιπολίτευση) θα πρέπει να προβεί σε κάποια κίνηση και συνακόλουθα απόφαση; (κάτι αντίστοιχο έχει υιοθετήσει χρόνια ο Δήμος Μυκόνου).

Τέλος, σημειώνουμε ότι για όλα τα θέματα που έχουν ανακύψει στα δύο νησιά, Πάρο κι Αντίπαρο (όπως ΣΑΜΙΝΑ, προβλήματα λόγω πανδημίας, νεφροπαθείς, αιτήματα επαγγελματιών και μέτρα για καφεστίαση κ.α.) από τον Ιούνιο μέχρι και σήμερα, έχουμε προβεί όχι μόνο σε ενημέρωση, αιτήματα αλλά και προτάσεις προς τους τρεις Βουλευτές ΝΔ Κυκλάδων καθώς και στους αντίστοιχους αρμόδιους.

 

ΔΗΜ.ΤΟ. ΝΔ ΠΑΡΟΥ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: