Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020

Μήνυμα του Δημάρχου Πάρου Μάρκου Ι. Κωβαίου, για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.




Η εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου ενάντια στη Δικτατορία αποτελεί την κορυφαία στιγμή της αντιδικτατορικής δράσης, ένα ιστορικό γεγονός του οποίου τα μηνύματα παραμένουν αναλλοίωτα 47 χρόνια μετά, μία ζώσα παρακαταθήκη για την πορεία του τόπου μας.

Το Πολυτεχνείο είναι εδώ, αποτελώντας ένα διαχρονικό σύμβολο αντίστασης και αγώνα, που ενώνει και δεν διχάζει τους Έλληνες. Η μνήμη του είναι ένα διαρκές προσκλητήριο, για τον καθένα από εμάς και συλλογικά για όλους μας, για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας δημοκρατικής ομαλότητας, ισότητας και αλληλεγγύης.

Γιατί ο αγώνας για τη Δημοκρατία, είναι ζήτημα καθημερινού και μόνιμου αγώνα. Αυτό μας έδειξαν τότε οι νέοι, οι φοιτητές, οι απλοί πολίτες και όσοι εναντιώθηκαν στο αντιδημοκρατικό καθεστώς της Δικτατορίας, αγωνιζόμενοι για τη διασφάλιση των ατομικών ελευθεριών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και την επιστροφή της συνταγματικής τάξης μέσα από το σύνθημα «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία».

ΤΙΜΗ και ΔΟΞΑ στους ήρωες του Πολυτεχνείου, καθώς και όλους όσοι θυσιάστηκαν, συνελήφθησαν, εξορίστηκαν, φυλακίστηκαν, διώχθηκαν και βασανίστηκαν.

Σας σεβόμαστε και σας ευχαριστούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: