Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020

ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΡΟΥ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ: Τιμούμε την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου/καταδικάζουμε τα κυβερνητικά μέτρα καταστολής.



Πάρος, 17/11/2020 

Ημέρα μνήμης η σημερινή για τους μεγαλύτερους που έζησαν τα γεγονότα εκείνα, αλλά και για τις νεότερες γενιές που δεν βίωσαν την τυραννία της χούντας.

Ημέρα μνήμης η σημερινή για την μεγαλύτερη εξέγερση κατά της δικτατορίας των συνταγματαρχών, που αποτέλεσε την απαρχή της κατάρρευσής της και που ολοκληρώθηκε με την τραγωδία της Κύπρου.

Ημέρα μνήμης για τους νεκρούς του Πολυτεχνείου, όταν οι δυνάμεις της χούντας χτυπούσαν στο ψαχνό άοπλους φοιτητές και δημοκρατικούς πολίτες.

Το σύνθημα ψωμί – παιδεία – ελευθερία παραμένει και στις μέρες μας επίκαιρο αφού η ανεργία καλπάζει και πάλι στερώντας ακόμα και τα στοιχειώδη από πολλές εργατικές οικογένειες, η δημόσια εκπαίδευση δοκιμάζεται από πειραματισμούς και ανεφάρμοστα μέτρα και η περιστολή των ατομικών και συλλογικών ελευθεριών στο όνομα τη πανδημίας ξεπέρασε κάθε όριο με κορύφωση την απαγόρευση των επετειακών εκδηλώσεων και της καθιερωμένης πορείας.

Η απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας με την οποία απαγορεύονται οι συναθροίσεις πάνω από τρία άτομα και για τέσσερις ημέρες, μας γυρίζουν σε αλήστου μνήμης εποχές και δεν μπορούν να δικαιολογηθούν από λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας. Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι μεγάλες για αυτήν την συνταγματική εκτροπή.

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΑΡΟΥ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: