Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥΣ



 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μπροστά στη σημερινή διαμορφωμένη κατάσταση, είναι αναγκαίο να υπάρξει ένα πλαίσιο μέτρων από μέρους του Δήμου για τη στήριξη των οικογενειών των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών του νησιού μας.

Για το λόγο αυτό, με επιστολή μας στις 28/3, προς  τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου καταθέσαμε μια σειρά προτάσεων προς στη Δημοτική Αρχή με το αίτημα να έρθουν αυτές προς συζήτηση στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Συγκεκριμένα προτείνουμε:

                Απαλλαγή από τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς και το βρεφονηπιακότου Δήμου για όλο το διάστημα που θα παραμείνουν κλειστοί.

                Απαλλαγή από τα δίδακτρα δομών της ΚΔΕΠΑΠ ( Δημοτικό Ωδείο, Εικαστικό Εργαστήριο)για όλο το διάστημα που θα παραμείνουν κλειστές και δεν θα προσφέρουν υπηρεσίες.

                Απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του τέλους κατάληψης κοινοχρήστου χώρου για όλο το διάστημα που θα παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα.

                Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη και φόρους (τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, φόρος ηλεκτροδοτούμενων) για τα καταστήματα και επιχειρήσεις για το διάστημα που παραμένουν κλειστά.
                Άρση κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης για χρέη προς το Δήμο, επαγγελματιών και ιδιωτών, όπως κατασχέσεις, πλειστηριασμοί, δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών. Να σταματήσουν εδώ και τώρα όλες οι διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.

                Εξασφάλιση των αποδοχών των εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε δομές του Δήμου, των Νομικών Προσώπων, που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους.

                Να στελεχωθεί επαρκώς η υπηρεσία “Βοήθεια στο Σπίτι” προκειμένου να εξασφαλιστούν οι υγειονομικές και άλλες καθημερινές ανάγκες ιδιαίτερα των ηλικιωμένων που ζουν μόνοι τους.

                Να λειτουργήσει τηλεφωνική γραμμή Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης , με τη συνεργασία και με την συνδρομή του ΕΠΑΨΥ, του ΘΗΣΕΑ και ιδιωτών που είναι διατεθειμένοι να στηρίξουν την προσπάθεια. Ήδη το ΚΕΣΥ Νάξου λειτουργεί τηλεφωνική γραμμή  Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης με στόχο την αντιμετώπιση  των προβλημάτων που βιώνουν τα παιδιά, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί  στα πλαίσια της νέας καθημερινότητας.

Πάρος 31-3-20

Δεν υπάρχουν σχόλια: