Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Κυριακή 15 Μαρτίου 2020

Πάρος και Κορονοϊός: Τα μέτρα που πάρθηκαν πρέπει να υλοποιηθούν αμέσως.



Τα μέτρα που πάρθηκαν στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο στις 13-3-20 και άλλα που πρόκειται να παρθούν, έχουν αξία εφόσον υλοποιηθούν άμεσα, γιατί η ταχύτητα που θα μας μολύνει ο φονικός ιός, εάν εμφανιστεί και στο νησί μας, είναι τόσο μεγάλη, που η όποια καθυστέρηση μειώνει την αποτελεσματικότητά τους ή τα ακυρώνει.

Η Μεταφορά του ΕΚΑΒ στο σχολείο των Καμαρών έπρεπε ήδη να είχε γίνει , ώστε να ελευθερωθεί ο χώρος που το στεγάζει και να χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες του Κέντρου Υγείας.

 Η δημιουργία θαλάμων νοσηλείας έπρεπε ήδη να είχε γίνει  και η δική μας πρόταση είναι να διαμορφωθούν οι αίθουσες του σχολείου Συγγρού, πλησίον της Εκατονταπυλιανής.

Η έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που ζήτησε η Λαϊκή Συσπείρωση έπρεπε ήδη  να είχε γίνει σήμερα και όχι αύριο ή μεθαύριο, γιατί μπορεί και να μην έχει νόημα εάν καθυστερήσει.

Επείγουσα είναι η σύσκεψη που πρέπει να γίνει άμεσα  με τον Λιμενάρχη, τον Δ/τη του Α/Τ και τον προϊστάμενο του αεροδρομίου.

Ο έλεγχος στις πύλες εισόδου του νησιού είναι τελείως απαραίτητος. Το είδαμε (και αρκετοί ανησυχήσαμε)  με το κρουαζιερόπλοιο που πριν από λίγες μέρες πλαγιοδέτησε στο λιμάνι μας, χωρίς να γνωρίζουμε την εθνικότητα των επισκεπτών και τα λιμάνια στα οποία είχε προσεγγίσει προηγουμένως.

Το όποιο επίσημο κρούσμα, που μπορεί να  εμφανιστεί στο νησί, πρέπει να απομονωθεί αμέσως καθώς και τα άτομα με τα οποία ήλθε σε επαφή σε στενή συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα.

Σε περίπτωση που απαγορευτούν τα δρομολόγια των πλοίων, θα πρέπει να υπάρξει φροντίδα για εξασφαλιστούν τα είδη πρώτης ανάγκης και τα φάρμακα.

Προσοχή απ΄όλους μας. Έχουμε να κάνουμε με έναν αόρατο και επικίνδυνο εχθρό, χωρίς να έχουμε ακόμη τα ιατρικά όπλα για την αντιμετώπισή του.

«Μένουμε σπίτι». Μόνο με αυτόν τον τρόπο περιορίζουμε δραστικά τη διάδοσή του και με όλα τα άλλα μέτρα που μας συστήνει ο ΕΟΔΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: