Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Κυριακή 22 Μαρτίου 2020

Λαϊκή Συσπείρωση: Η γύμνια της Δημοσίας Υγείας στο νησί μας είναι γεγονός ετών και όχι σημερινό.



Με πρωτοβουλία της Λαϊκής Συσπείρωσης ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 20ης Μάρτη προς συζήτηση το θέμα: «Απόφαση ΔΣ σχετικά με τα προβλήματα της Δημόσιας Υγείας στη Πάρο και την οργάνωση μέτρων προστασίας και περιορισμού της μετάδοσης του ιού COVID-19». Στην εισήγηση του ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Πάρου Κ. Ροκονίδας, αναφέρθηκε στις επαφές με τους εργαζόμενους του Δήμου, του Κέντρου Υγείας, τον Επιστημονικό του Διευθυντή και του ΕΚΑΒ, για την καταγραφή των προβλημάτων στους χώρους εργασίας και στα προβλήματα του μοναδικού πυλώνα της δημόσιας υγείας στο νησί μας, του Κέντρου Υγείας.

Μεταξύ των άλλων είπε ότι«η γύμνια της Δημοσίας Υγείας στο νησί μας είναι γεγονός ετών και όχι σημερινό. Η υποβάθμιση της είναι διαρκής, αποτέλεσμα της διαχρονικής πολιτικής που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις και η Ε.Ε. για τη δημόσια υγεία πριν , κατά τη διάρκεια της κρίσης, αλλά και στη περίοδο της «κανονικότητας».

Κτιριακές υποδομές ξεπερασμένες, ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό, βοηθητικό και διοικητικό προσωπικό, σε υλικά και ιατρικά βοηθήματα, σε προβληματικές διακομιδές στο Περιφερειακό Νοσοκομείο της Σύρου ή τα Νοσοκομεία της Αττικής .Στο «πόλεμο» με τον COVID-19 πάμε σχεδόν άοπλοι. Ναι, να αναδείξουμε την ατομική ευθύνη, αλλά να μην αποτελέσει αυτή το άλλοθι για να αποποιηθούν η κάθε κυβέρνηση και η σημερινή τις εγκληματικές ευθύνες που υπάρχουν για την κατάσταση στη δημόσια υγεία. Ναι, σαν πολίτες να δείξουμε την απαιτούμενη αλληλεγγύη σε όσους έχουν ανάγκη αλλά να μην αποτελέσει αυτό το επιχείρημα που αφαιρεί τη δυνατότητα να διεκδικούμε σαν λαός αυτά που μας ανήκουν αυτά που είναι χιλιοπληρωμένα με ασφαλιστικές εισφορές και βαριά άμεση και έμμεση φορολογία. Δεν πρέπει να μας φιμώσουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: