Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020

Μονοπαραταξιακό ψήφισμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους πολίτες της Θράκης και στους κατοίκους των ακριτικών νησιών μας από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πάρου.



Έπειτα από πρόταση του Αντιδημάρχου Ηλία Κουντρομιχάλη, η παράταξη του Δημάρχου Μάρκου Κωβαίου ψήφισε το ακόλουθο ψήφισμα συμπαράστασης στους πολίτες της Θράκης και στους κατοίκους των ακριτικών νησιών μας.

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πάρου, εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του Παριανού Λαού, στους πολίτες της Θράκης και στους κατοίκους των ακριτικών νησιών μας, που στέκονται στο πλευρό των ένοπλων δυνάμεων και των αρχών ασφαλείας που περιφρουρούν τα σύνορα της χώρας μας στον Έβρο και αποτρέπουν την είσοδο στους χιλιάδες μετανάστες που εκβιαστικά και μεθοδευμένα στέλνει το καθεστώς Ερντογάν προκειμένου, να περάσουν στην Ευρώπη χωρίς να διαθέτουν νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα.

Συντασσόμαστε με την απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης να θωρακίσει και να προστατεύσει πάση θυσία τα χερσαία και θαλάσσια σύνορα της Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος, που επιχειρούν στη μεθοριακή γραμμή του Έβρου στην Νησιώτικη ακτογραμμή και στα θαλάσσια σύνορά μας προκειμένου εμείς να αισθανόμαστε ασφαλείς.

Καταγγέλλουμε τη μαζική διοχέτευση, μετακίνηση αθώων ανθρώπινων ψυχών και την εναπόθεσή τους στα Ελληνοτουρκικά σύνορα και στους τελωνειακούς σταθμούς του Έβρου, αναγκάζοντάς τους να ζουν σε άθλιες συνθήκες, καταλύοντας κάθε έννοιας δικαίου και ανθρωπισμού στο βωμό των οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων της γείτονας χώρας.

Η αλληλεγγύη μας σε αυτές τις δύσκολες ώρες, αποτελεί χρέος για τον καθένα μας, για το λόγο αυτό καλούμε όλους τους Δήμους της χώρας να το υποστηρίξουν και να στείλουμε, ως Τοπική Αυτοδιοίκηση, ένα ομόφωνο και δυνατό μήνυμα τόσο προς τον ελληνικό λαό, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και στους γείτονες μας, ότι η Ελλάδα είναι ενωμένη, ισχυρή και αποφασισμένη να υπερασπιστεί κάθε σπιθαμή του εδάφους της, χερσαίου και θαλάσσιου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: