Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020

Το μεταναστευτικό αποτελεί το πρώτο μέρος σχεδίου, που αρχίζει να υλοποιεί η Τουρκία σε βάρος της Χώρας μας.



Εδώ που φτάσαμε  ελάχιστοι ενδιαφέρονται για τις αιτίες που προκάλεσαν  και συνεχίζουν να προκαλούν τις τεράστιες ροές μεταναστών και προσφύγων προς την Ελλάδα.

Εδώ που φτάσαμε ελάχιστοι ενδιαφέρονται αν έχει ευθύνες ο ΣΥΡΙΖΑ ή η Κυβέρνηση για όσα έχουν μέχρι τώρα συμβεί.

Το ερώτημα είναι, για το τι θα κάνουμε από εδώ και πέρα.

Η Κυβέρνηση επιτέλους  πήρε μέτρα για την αποτροπή της εισβολής των μεταναστών και των προσφύγων από τα σύνορά μας, που οργανώθηκε και καθοδηγείται από τις μυστικές και στρατιωτικές υπηρεσίες της Τουρκίας.

Και μπορεί στον Έβρο η ανάσχεση να έχει επιτυχία, αλλά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου δεν συμβαίνει το ίδιο.

Οι βάρκες των διακινητών σπάνε το φράγμα των Λιμενικών Αρχών και τα νησιά μας, καθώς ο καιρός θα βελτιώνεται, θα γεμίζουν με μεγάλο αριθμό μεταναστών και προσφύγων.

Και εκεί είναι το πρόβλημα.

Ακούγεται από πολλές πλευρές, ότι πρέπει να αποσυμφορηθούν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από τους πρόσφυγες και του μετανάστες, ώστε να αποφευχθούν οι εντάσεις και να ομαλοποιηθεί η ζωή των μόνιμων κατοίκων.

Εμείς θα προσθέσουμε ότι αυτό είναι αναγκαίο και για την καλύτερη προετοιμασία στρατιωτική και ψυχολογική σε περίπτωση που η κατάσταση χειροτερεύσει.

Γιατί αυτό που πρέπει να γίνει από όλους μας κατανοητό είναι ότι το μεταναστευτικό αποτελεί το πρώτο μέρος σχεδίου, που αρχίζει να υλοποιεί η Τουρκία σε βάρος της Χώρας μας με τελικό στόχο ακόμα και την απώλεια εδαφών, εάν αυτό εξυπηρετεί τα συμφέροντά της.

Αυτός είναι ο σχεδιασμός που αρχίζει να υλοποιείται  και αυτό είναι το πρόβλημα που καλείται να αντιμετωπίσει όχι μόνο η Κυβέρνηση, αλλά το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων και η στρατιωτική ηγεσία της Χώρας,  μόνη ή με συμμαχικά κράτη, που έχουν συμφέρονται στη ήδη αποσταθεροποιημένη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Ο σχεδιασμός των Τούρκων είναι προσεκτικά μελετημένος και οι όποιες διαφορετικές εκτιμήσεις δημιουργούν αυταπάτες.

Είναι βέβαιο ότι το δικό μας επιτελείο γνωρίζει το σχεδιασμό αυτό και έχει καταρτίσει αντίστοιχο σχέδιο αντιμετώπισης.

Το ερώτημα, αν οδηγούμαστε σε πολεμική σύρραξη με την Τουρκία, έχει διπλή απάντηση:
ΝΑΙ, εάν οι Τούρκοι , όχι απλά εκτιμούν, αλλά έχουν τη βεβαιότητα ότι θα είναι οι κερδισμένοι, ΟΧΙ, εάν η δική μας προετοιμασία, διπλωματική και κυρίως στρατιωτική, κλονίσει την όποια βεβαιότητα των Τούρκων για επιτυχία.

Πάντως όπως και να έχει, σε συνθήκες πολεμικής προετοιμασίας της Χώρας, το μεταναστευτικό – προσφυγικό  χρησιμοποιείται πλέον ως εργαλείο  από την Τουρκία αποσταθεροποίησης ευαίσθητων περιοχών, με θύματα ταλαιπωρημένους και απελπισμένους στην πλειοψηφία τους ανθρώπους, που παραπλανημένοι από την τουρκική προπαγάνδα, αναζητούν τον «επίγειο παράδεισο», στην Ευρώπη με ενδιάμεσο σταθμό την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: