Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τρίτη 10 Μαρτίου 2020

Κορονοϊός: Να συγκληθεί εκτάκτως και αμέσως το Δημοτικό Συμβούλιο.



Η κρίση του κορονοϊού βρίσκεται ακόμη στην αρχή.

Στις  προσεχείς 15 μέρες  αναμένεται μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων και στη Χώρα μας, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των υπευθύνων του ΕΟΔΥ.

Η Πάρος, που είναι ανοιχτή κοινωνία, μάλλον δεν πρόκειται να αποτελέσει εξαίρεση.  Ευχή όλων μας είναι να μην υπάρξει κρούσμα στο νησί. Όμως  το πιθανότερο είναι να υπάρξει.

Σε συνθήκες γενικότερης αναστάτωσης της Χώρας γίνεται αντιληπτό ότι η Πάρος θα αντιμετωπίσει σχεδόν μόνη της την όποια έκτακτη κατάσταση.

Αν είχαμε τη δυνατότητα να σχεδιάσουμε κάποια μέτρα προστασίας  του πληθυσμού, το πρώτο που θα κάναμε, ήταν να συγκαλέσουμε αμέσως έκτακτο δημοτικό συμβούλιο με τη συμμετοχή σ΄αυτό των γιατρών του Κέντρου Υγείας και των διασωστών του ΕΚΑΒ, οι οποίοι και θα κληθούν να διαχειριστούν την όποια δύσκολη κατάσταση προκύψει.

Και το πρώτο που θα ρωτούσαμε είναι αν διαθέτει το Κέντρο Υγείας τον κατάλληλο εξοπλισμό, που θα προστατεύει γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό από πιθανή μόλυνση.

Γιατί, εάν μολυνθεί το προσωπικό του Κέντρου Υγείας, τότε το νησί θα μείνει τελείως αβοήθητο και στο έλεος ενός φονικού ιού.
   
Στην περίπτωση που δεν έχει σταλεί εξοπλισμός προστασίας από αδιαφορία, φόρτο εργασίας ή έλλειψη, τότε θα πρέπει αμέσως να αναζητήσουμε εναλλακτικές λύσεις, που θα μας τις πουν οι ίδιοι οι γιατροί. Γιατί το κρίσιμο ζήτημα είναι να μην υπάρξει κανένας γιατρός και καμιά νοσηλεύτρια κατά τη φάση της έξαρσης της επιδημίας με μόλυνση από τον ιό.

Το δεύτερο που θα προτείναμε είναι το κλείσιμο των βρεοφονηπιακών σταθμών που υπάγονται στην αρμοδιότητα του Δήμου, τουλάχιστον για ένα 15νθήμερο.

Και συνεχίζουμε.

Τρίτο. Άμεση εκτύπωση εκλαϊκευμένου ενημερωτικού εντύπου με οδηγίες προς τον πληθυσμό, που θα μοιραστεί σε όλα τα σπίτια και ιδιαίτερα σε απομονωμένες αγροτικές περιοχές.

Τέταρτο. Συχνή απολύμανση όλων των δημοτικών χώρων και των σχολικών μονάδων του νησιού.

Πέμπτο.Αυστηρή σύσταση στα ηλικιωμένα άτομα να παραμένουν στα σπίτια τους και

Έκτο. Η τοπική μας Εκκλησία που η επιρροή της στην κοινωνία μας είναι μεγάλη, να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα που έχει για την ενημέρωση των πιστών. Ο άμβωνας πείθει.



Δεν υπάρχουν σχόλια: