Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021

Οι αλλοδαποί που κατοικούν μόνιμα στην Πάρο είναι φίλοι μας


 

Αρκετοί είναι οι αλλοδαποί που κατοικούν μόνιμα στην Πάρο εδώ και πολλά χρόνια.

Στην συντριπτική τους πλειοψηφία ζουν μια ήρεμη ζωή, απολαμβάνοντας όσα τους προσφέρει αυτός ο ευλογημένος τόπος.

Έχουμε συναντήσει κατά καιρούς αλλοδαπούς με εξαιρετική μόρφωση, ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών, ανθρώπους ευαίσθητους που ανησυχούν για το φυσικό και δομημένο περιβάλλον της Πάρου και ορισμένους που συνεισφέρουν με τη συμμετοχή τους στα κοινά και ιδιαίτερα στο κρίσιμο ζήτημα της δημόσιας υγείας.

Δεν είναι τυχαίο, ότι αλλοδαπή κυρία ψηφίστηκε και εκλέχτηκε στο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου των Φίλων του Κέντρου Υγείας του νησιού μας.

Υπάρχουν και κάποιοι άλλοι, λιγότεροι από τα δάκτυλα του ενός χεριού, που έχουν δημιουργήσει προβλήματα στους γείτονές τους, αλλά μέχρις εκεί.

Η περίπτωση των αλλοδαπών και των Ελλήνων κατοίκων του εξωτερικού, που προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας αποτελεί μια άλλη κατηγορία ανθρώπων.

Αυτοί περιφρονούν και απαξιώνουν την τοπική μας αυτοδιοίκηση, δεν δίνουν δεκάρα για τους παριανούς και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η άνεσή τους, η ησυχία τους και να έχουν κάποιο ντόπιο υπηρετικό προσωπικό. Μας θεωρούν ιθαγενείς, μουζίκους, δουλοπάροικους ή στην καλύτερη περίπτωση άτομα χαμηλού επιπέδου που δεν καταδέχονται  να συνδιαλέγονται μαζί μας;

Στα άλλα νησιά των Κυκλάδων, από μια μικρή έρευνα που κάναμε, δεν συναντήσαμε την περίπτωση της Πάρου, να ακυρώνονται έργα από μη μόνιμους κατοίκους των νησιών.

Ίσως το φαινόμενο να ενδημεί μόνο στο νησί μας. Γιατί στην Πάρο δεν είναι μόνο το αεροδρόμιο που προσπάθησαν εξαρχής να ακυρώσουν. Θυμίζουμε ότι ακύρωσαν και το δεύτερο λιμάνι που προγραμμάτισε η Πάρος, με καλύτερες υποδομές από το υπάρχον. 

 Ήταν τότε που το ναυάγιο του Ποσειδώνα είχε προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην προσέγγιση των πλοίων της ακτοπλοΐας και είχε διαπιστωθεί η ανάγκη μιας δεύτερης πύλης εισόδου. Ήταν και τότε μη μόνιμοι κάτοικοι της Πάρου αυτοί που το ακύρωσαν, διαμένοντες κυρίως στις Βρυξέλλες. Ο τότε έπαρχος Νίκος Αρκουλής πρέπει να θυμάται την περίπτωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: