Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021

Η Κοινότητα Μάρπησσας ζητά ενημέρωση από το Δήμο για το εμπορικό λιμάνι στο Καμινάκι


 

Σε χθεσινό μας σχόλιο αναφερθήκαμε σε ένα έργο που έχει ανάγκη το νησί μας και που σέρνεται για δύο δεκαετίες χωρίς ακόμα να φαίνεται στον ορίζοντα η υλοποίησή του.

Πρόκειται για το εμπορικό λιμάνι, που θα αποσυμφορήσει σημαντικά το κεντρικό λιμάνι της Πάρου που είναι μεικτής χρήσης.

Μετά το ναυάγιο του Ποσειδώνα, το 1996, που κατέστησε δυσλειτουργικό μεγάλο τμήμα του, ξεκίνησε η προσπάθεια για ένα δεύτερο λιμάνι μεικτής χρήσης στο Μώλο των Μαρμάρων.

Οι σχετικές αδειοδοτήσεις ξεκίνησαν τα χρήματα βρέθηκαν, αλλά κάτοικοι των Βρυξελλών το ακύρωσαν με την απειλή προσφυγής και πάλι στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Ήταν η περίοδος που  το Ε΄Τμήμα του ΣτΕ ακύρωνε μεγάλο αριθμό έργων με το παραμικρό.

Στη συνέχεια ξεκίνησαν νέες προσπάθειες για εξεύρεση άλλης τοποθεσίας. Η θέση Καμινάκι στην περιοχή της Μάρπησσας κρίθηκε ως η πλέον κατάλληλη με τη σύμφωνη γνώμη της Κοινότητας και ξεκίνησαν οι σχετικές μελέτες. Σε ποιο στάδιο βρίσκονται δεν γνωρίζουμε. Αυτό όμως που προβλέπεται να καθυστερήσει ή και να ακυρώσει αυτό το έργο  είναι η έλλειψη πρόσβασης στην περιοχή.

Και εδώ αρχίσουν τα δύσκολα. Γιατί ο μεν δήμαρχος προτείνει η διέλευση των οχημάτων να γίνεται μέσα από τους οικισμούς της Μάρπησσας και του Πίσω  Λιβαδιού η δε Κοινότητα Μάρπησσας διαφωνεί και ζητά να εξεταστεί νέα χάραξη δρόμου, η μελέτη του οποίου να προχωρεί παράλληλα με τη μελέτη του έργου του νέου λιμανιού.

Μετά την απόφαση του 2018, η Κοινότητα της Μάρπησσας επανήλθε επί του θέματος στις 23-7-2021, έπειτα από περίπου 3 χρόνια. Δηλώνει ότι δεν έχει καμία ενημέρωση για τον τρόπο και τον τόπο διάνοιξης των δρόμων, ώστε να ενημερωθούν οι κάτοικοι της Μάρπησσας.

Συγκεκριμένα ζητά από το Δήμο να της χορηγηθούν οι προτάσεις, οι αποτυπώσεις, οι χάρτες και τα τοπογραφικά χάραξης της νέας όδευσης από και προς το εμπορικό λιμάνι.

Αν και πέρασαν 3 μήνες, οι υπηρεσίες του Δήμου δεν έχουν απαντήσει, για ένα θέμα που θα κρίνει τελικά την τύχη ενός τόσο σημαντικού έργου.

Γιατί λιμάνι χωρίς δρόμο καμιά υπηρεσία και καμιά κυβέρνηση δεν πρόκειται να εγκρίνει, ώστε να προχωρήσει η εκτέλεσή του.

Όταν επρόκειτο να γίνει λιμάνι μεικτής χρήσης στο Μώλο Μαρμάρων






 

Δεν υπάρχουν σχόλια: