Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021

Η Πάρος, τα συμφέροντα, το αεροδρόμιο και εμείς οι “αυτόχθονες ιθαγενείς”

 




Εάν μας βλέπουν ως ιθαγενείς, πρέπει να πάρουν την πρέπουσα απάντηση.



Η Πάρος είναι οικόπεδο γωνία.

Δεν θα αναφερθούμε στους λόγους, που λίγο πολύ είναι γνωστοί.

Άλλωστε η πραγματικότητα το επιβεβαιώνει.

Εταιρείες μεγάλες χτίζουν ή προγραμματίζουν να χτίσουν μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, ακριβές βίλες φυτρώνουν σαν μανιτάρια, συχνά χωρίς σεβασμό στο περιβάλλον, πισίνες εξαντλούν τον υδροφόρο ορίζοντα και ακτές του νησιού μας ιδιωτικοποιούνται.

Η παριανή γη έχει μετατραπεί σε ένα μεγάλο οικόπεδο που τεμαχίζεται και πουλιέται σε έλληνες και αλλοδαπούς με μεγάλη συχνότητα.

Η Πάρος αλλάζει χέρια και μια νέα εποχή έρχεται με κυρίαρχες δυνάμεις τα οικονομικά συμφέροντα, που αυτά θα καθορίζουν σταδιακά την πορεία του νησιού, ερήμην των τοπικών αρχών, εάν δεν υπάρξει έγκαιρη αντίδραση.

Ψήγματα αυτού που έρχεται είναι και η προσφυγή των 22 στο ΣτΕ κατά της βελτίωσης του αεροδρομίου, σε αντίθεση με τις ομόφωνες αποφάσεις των θεσμικών οργάνων του νησιού.

Όποιοι και όσοι πιστεύουν αφελώς, ότι οι δυνάμεις που πολεμούν αυτό το σημαντικό έργο υποδομής του νησιού μας, το πράττουν για λόγους προστασίας του περιβάλλοντος, είναι βαθιά νυχτωμένοι.

Εργολάβοι που κατασκευάζουν βίλες στην περιοχή του αεροδρομίου αντιδρούν στην ολοκλήρωσή του, επειδή η τιμή πώλησης της κάθε βίλας θα επηρεαστεί από το θόρυβο, εάν προσγειώνονται μεγαλύτερα αεροπλάνα.

Ορισμένοι που διαθέτουν βίλες στην περιοχή φοβούνται ότι ο θόρυβος και τα καυσαέρια των αεροπλάνων θα θυμίζουν το αεροδρόμιο των Βρυξελλών!!!

Κοντολογίς έχουμε να κάνουμε με συμφέροντα που συνδέονται με αλυσίδα μικροσυμφερόντων στην οποία εμπλέκονται και λίγοι ντόπιοι ( μηχανικοί, μεσίτες, προμηθευτές υλικών κλπ).

Υπάρχουμε όμως και εμείς, οι “αυτόχθονες ιθαγενείς”, που επιχειρούν να μας μπερδέψουν, με αληθοφανή ψέματα και να μας ξεστρατίσουν από αυτά που επιβάλλει η κοινή λογική.

Γιατί το αεροδρόμιο, έργο δρομολογημένο και δημοπρατημένο, αποτελεί βασική υποδομή και όσοι το πολεμούν είναι ή άσχετοι, όταν ζητούν να μεταφερθούν τα χρήματα σε άλλες αναγκαίες υποδομές ή προασπίζουν τα ατομικά τους οικονομικά και άλλα συμφέροντα σε βάρος του νησιού και των μόνιμων κατοίκων του.

Στην τελευταία περίπτωση πρέπει να υπάρξει απάντηση, νόμιμη, οργανωμένη και αποτελεσματική.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: