Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021

Για πολλοστή φορά τους ζητάμε να αποσύρουν την προσφυγή τους στο ΣτΕ.

 


Η  δεύτερη πύλη εισόδου της Πάρου είναι το αεροδρόμιο.

Και αυτή την δεύτερη πύλη εισόδου προσπάθησαν ανεπιτυχώς το 2013 να ακυρώσουν με προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας 40 και πλέον κάτοικοι με πρωταγωνιστές πάντοτε τους ίδιους, που συνυπογράφουν και τώρα την προσφυγή στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο της Χώρας.

Ως γνωστόν οι πύλες εισόδου του νησιού αποτελούν την πρώτη εντύπωση των επισκεπτών μας και για το λιμάνι κανένας μας δεν  αισθάνεται υπερήφανος για την κατάσταση που επικρατεί στον χερσαίο χώρο του με τα υπόστεγα που χρονολογούνται από το 1986!

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο παρά την υποστελέχωσή του, από αβελτηρία του παρελθόντος, παρά τα εκατομμύρια ευρώ που υπάρχουν στο ταμείο του, αδυνατεί να προχωρήσει σε έργα βελτίωσης, εδώ και χρόνια, εξαιτίας της γραφειοκρατίας που τσακίζει κόκκαλα.

Και πρόκειται για ένα λιμάνι τουριστικού προορισμού που υποδέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες και από το οποίο αναχωρεί ανάλογος αριθμός επιβατών.

Στη δεύτερη πύλη εισόδου συμβαίνουν τραγελαφικές καταστάσεις.  Σε μια κτηριακή έκταση 745 τ.μ., εκ των οποίων τα 420 τ,μ. χρησιμοποιούνται για την εξυπηρέτηση των επιβατών,  συνωστίζονται και εκατοντάδες φίλοι της Πάρου, με τους περισσότερους λόγω αδιαχώρητου να περιμένουν υπομονετικά εκτός του κτηρίου μέσα στο λιοπύρι του καλοκαιριού και το χειμώνα μέσα στο κρύο.

Και ενώ όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά πασχίζουν να απαλλάξουν το νησί από αυτήν την αθλιότητα, οι γνωστοί ελάχιστοι ενοχλούνται από το θόρυβο και το καυσαέριο των ελικοφόρων αεροπλάνων (αν είναι δυνατόν) και για το λόγο αυτό προσπαθούν να ακυρώσουν ένα έργο υποδομής προσφεύγοντας για τρίτη φορά στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Υποκρινόμενοι, προκαλούν την κοινή λογική. Λένε «ναι» στα κτηριακά, σε μικρότερη όμως έκταση από αυτή που προβλέπεται στη μελέτη, αλλά είναι τελείως αρνητικοί στην επιμήκυνση του διαδρόμου, για λόγους προστασίας του περιβάλλοντος.

Όμως το έργο είναι ενιαίο και εάν το Συμβούλιο της Επικρατείας κάνει δεκτή την προσφυγή τους, το έργο θα χαθεί και μαζί τα 46 εκατομμύρια ευρώ. Και τότε θα μείνουμε με ένα κτήριο που για πολλά χρόνια θα εκθέτει το νησί μας και θα το καταστήσει περίγελο του κάθε επισκέπτη.

Για πολλοστή φορά τους ζητάμε να αποσύρουν την προσφυγή τους στο ΣτΕ κατά του έργου και να σεβαστούν την συντριπτική πλειοψηφία του παριανού λαού και των θεσμικών του οργάνων.


Δεν υπάρχουν σχόλια: