Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ…


 

Για μια ακόμα φορά στο επίκεντρο της τοπικής επικαιρότητας οι σχέσεις της Δημοτικής Αρχής  με το προσωπικό  του Δήμου και οι συμπεριφορές απέναντι του.

Ποια είναι όμως η πραγματικότητα ;

Τα τελευταία 20 χρόνια λόγω της μεταβίβασης μιας σειράς αρμοδιοτήτων στους Δήμους από το κεντρικό Κράτος και στη περίπτωση του νησιού μας, της αύξησης του μόνιμου πληθυσμού και των παραθεριστών, οι ανάγκες σε προσωπικό αυξήθηκαν.

Αντίστροφα όμως με τις ανάγκες, το προσωπικό του Δήμου όχι μόνο δεν αυξήθηκε αλλά μειώθηκε σε πολλές περιπτώσεις, σαν αποτέλεσμα των μνημονιακών πολιτικών και όχι μόνο, που εφάρμοσαν διαχρονικά οι κυβερνήσεις εδώ και δέκα χρόνια. Η ίδια πολιτική ακολουθείται και σήμερα αφού οι Δήμοι δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες τους με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό. Το αποτέλεσμα είναι ότι το υπάρχον προσωπικό πρέπει να ανταποκριθεί σε πολλαπλάσιες υποχρεώσεις σε σχέση με την αριθμητική του δύναμη .

Ποια είναι η στάση της Δημοτικής Αρχής απέναντι σε αυτή την κατάσταση ;

Εδώ και έξι χρόνια η Δημοτική Αρχή:

Ø  Δεν έχει αναμορφώσει τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας ώστε να ανταποκρίνεται στις σημερινές, σε προσωπικό, ανάγκες.

Ø  Ποτέ δεν εναντιώθηκε στη κυβερνητική πολιτική του χτες και του σήμερα, προβάλλοντας τις ανάγκες του Δήμου σε προσωπικό.

Ø  Έχει πρόβλημα με τη διαχείριση του υπάρχοντος προσωπικού και συμπεριφοράς απέναντι του.

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι δημοτικοί άρχοντες για να καλύψουν την δική τους ανεπάρκεια εκθέτουν το προσωπικό. Η συντριπτική πλειοψηφία του προσωπικού του Δήμου μας υπερβαίνει εαυτόν για να ανταποκριθεί στα πολλαπλάσια καθήκοντα του. Αντί της στήριξης της δημοτικής αρχής βιώνει το «ξεζούμισμα» του,σε αντίθεση με κάποιους που απολαμβάνουν της ασυλίας των δημοτικών αρχόντων.

  Ακόμα περιμένουμε το Δήμαρχο να διαψεύσει ή να αποδεχθεί τα καταγγελλόμενα από τον πρώην αντιδήμαρχο Η. Κουντρομιχάλη σχετικά με τη δολιοφθορά δημοτικής περιουσίας από μέρους εργαζόμενου με σκοπό της αποφυγής  της προβλεπόμενης από μέρους του εργασίας.

 Δεν θα υιοθετήσουμε και δεν αποδεχόμαστε ανάρμοστες συμπεριφορές απ’ όπου και αν προέρχονται. Δεν θα δικαιώσουμε όμως την τακτική της Δημοτικής Αρχής που θεωρεί ότι η υποταγή στη πολιτική της κεντρικής εξουσίας και η χρονική μετάθεση των προβλημάτων λύνει τα προβλήματα ούτε θα αποδεχτούμε λογικές για το προσωπικό του Δήμου, του τύπου «οι δικοί μας» και οι «άλλοι».

Αν δεν μπορούν να κτίσουν κάτι καινούργιο ας μην ξεπαστρέψουν τουλάχιστον ότι βρήκαν .

Πάρος 7-12-20

Δεν υπάρχουν σχόλια: