Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020

Από εμβόλια πάμε καλά, από φάρμακα;

 


Όπως προκύπτει από τις επίσημες ανακοινώσεις τα άτομα που νοσούν βαριά η καταλήγουν από τον  Covid 19  είναι συνήθως προχωρημένης ηλικίας και με υποκείμενο νόσημα.

Στο μεταξύ σύμφωνα με τις οδηγίες που συνοδεύουν τα εμβόλια, άτομα αυτής της κατηγορίας που είναι και τα πλέον ευάλωτα και η ζωή τους αντιμετωπίζει άμεσο κίνδυνο από  τον ιό δεν επιτρέπεται να εμβολιαστούν.

Το διαπιστώσαμε και από συγγενικό μας πρόσωπο με υποκείμενο νόσημα, που ο γιατρός που  το παρακολουθεί του συνέστησε να μη προχωρήσει σε εμβολιασμό.

Χωρίς να είμαστε αντίθετοι με τον εμβολιασμό και την μετά  από δίμηνο ή τρίμηνο εξασφάλιση της πολυπόθητης ανοσίας, δεν θα έπρεπε τα φώτα της δημοσιότητας να πέσουν και στην ερευνητική προσπάθεια  που γίνεται για την ανακάλυψη φαρμάκων ή φαρμακευτικών σχημάτων, που μπορούν να σώσουν τώρα και  όχι αύριο ή μεθαύριο τη ζωή συνανθρώπων μας που ήδη νοσούν; 

Γιατί έχουμε στην Ελλάδα τριπλάσια ή και τετραπλάσια θνησιμότητα στους φορείς του covid-19  συγκριτικά με χώρες όπως η Γερμανία , η Γαλλία, η Μ Βρετανία, η Αυστρία κι άλλες που θεωρείται ότι έχουν χτυπηθεί με σφοδρότητα από την πανδημία;

Τι φαρμακευτικά σχήματα χορηγούνται στους ασθενείς των χωρών αυτών;



Δεν υπάρχουν σχόλια: