Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020

Τα κόμματα σε εποχή κορονοϊού

 


 Έχουν αντιληφθεί τα κόμματα ότι έχουν χάσει την επαφή τους με ευρύτατα στρώματα του πληθυσμού;

Έχουν αντιληφθεί ότι μιλούν στον αέρα και ότι η πλειοψηφία του κόσμου δε νοιάζεται για τον περίπατο του Μητσοτάκη στην Πάρνηθα, για το ενοίκιο που πληρώνει ο Τσίπρας ή για την αμφισβήτηση της Φώφης από το Λοβέρδο;

Αυτά και άλλα παρόμοια πέρασαν σε δεύτερο και τρίτο πλάνο  και απασχολούν μόνο κομματικά ακροατήρια, διαπλεκόμενα συμφέροντα και όσους πολιτικούς έχουν εκκρεμότητες με τη δικαιοσύνη.

Η πλειοψηφία του πληθυσμού γα ένα και μόνο ενδιαφέρεται: πως θα επιβιώσει από την κατάρα του φονικού ιού.

Και επειδή άμεση λύση δεν βλέπει, παρά μόνο περιοριστικά μέτρα και ευχολόγια, που θα περισσέψουν τις μέρες που  έρχονται, έχει αρχίζει να αυτοσχεδιάζει και να εφευρίσκει τρόπους επιβίωσης.

Γιατί όσο και αν προσπαθούν, λοιμωξιολόγοι και πολιτικοί, να περιορίσουν στο ελάχιστο την ανθρώπινη δραστηριότητα, αυτή θα βρει τρόπους να εκδηλωθεί για να ξεπεράσει την κρίση που προέκυψε.

Ήδη μερίδα του κλήρου (αρχιερείς και κυρίως απλοί ιερείς) άρχισαν να αντιδρούν στα περιοριστικά κυβερνητικά μέτρα, εν όψει και των εορτών του δωδεκαημέρου και από άμβωνος καταδίκασαν το ουσιαστικό κλείσιμο των εκκλησιών, αφού δεν νοείται εκκλησίασμα  με τη συμμετοχή 9 μόνον πιστών ανήμερα της μεγάλης γιορτής της χριστιανοσύνης. Το εισέπραξαν και δικαίως ως κοροϊδία.

Αλλά και ο εμπορικός κόσμος της Χώρας  δεν έχει μείνει απαθής και αδιάφορος σε μέτρα που οδηγούν στον οικονομικό του αφανισμό.

Το θεωρεί κοροϊδία και δικαίως, οι γυναίκες να δοκιμάζουν παπούτσια ή ρούχα στο δρόμο ή να γίνονται τηλεφωνικές παραγγελίες και ο καταστηματάρχης να περιμένει τον πελάτη έξω από την πόρτα του καταστήματός του.

Μέτρα αυτής της «ποιότητας» είναι προφανές ότι δεν πρόκειται να εφαρμοστούν, από τους πληττόμενους και η κυβέρνηση θα υποχρεωθεί σε υποχώρηση και ανοχή σε παραβάσεις, που κάθε μέρα που περνάει, θα αυξάνουν όλο και περισσότερο.

Τα πολιτικά κόμματα, καλά θα κάνουν να εστιάσουν το ενδιαφέρον τους σε λύσεις άμεσες και ρεαλιστικές, σε συνεννόηση με τις επαγγελματικές τάξεις που πλήττονται και να απαλλαγούν από τις ομφαλοσκοπήσεις ή το άγχος της με κάθε τρόπο παραμονής τους στην εξουσία.  

 

 

.

Δεν υπάρχουν σχόλια: