Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

Και μια πρόταση περιορισμού της πανδημίας/ Εάν τη θεωρείτε σωστή διαδώστε την



Ανεξάρτητα και πέρα από τις όποιες ευθύνες βαρύνουν την κυβέρνηση για τον τρόπο που διαχειρίστηκε και συνεχίζει να διαχειρίζεται την πανδημία, αυτό που τώρα επιβάλλεται είναι η συνεργασία και η συνεννόηση όλων των πολιτικών δυνάμεων για την αντιμετώπισή της, ώστε να περιοριστούν στο ελάχιστο δυνατό οι επιπτώσεις που αυτή έχει και θα έχει στη ζωή μας.

Την πρωτοβουλία σε μια τέτοια ενέργεια ουσίας την έχει η κυβέρνηση και δεν αποτελεί ένδειξη αδυναμίας, ούτε μια τέτοια πολιτική κίνηση θα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο κριτικής από τα κόμματα αντιπολίτευσης.

Χρόνος για κριτική έτσι και αλλιώς θα υπάρξει, όταν, μετά την κρίση, θα μετράμε τα κομμάτια μας.

Το ερώτημα είναι τώρα τι κάνουμε, όταν ο Ιανουάριος που έρχεται προβλέπεται να είναι εξαιρετικά δύσκολος όπως και ο Φεβρουάριος.

Το ισοζύγιο που επιχειρήθηκε ανάμεσα στα μέτρα προστασίας της υγείας μας και τις οικονομικές επιπτώσεις που έχουν αυτά στη ζωή μας, επί του παρόντος, δεν λειτούργησε ή λειτούργησε ελάχιστα με αποτέλεσμα την διασπορά του ιού σε ολόκληρη τη χώρα με ταυτόχρονη επιδείνωση των οικονομικών δεικτών. Και αυτό κάποιοι το μεταφράζουν μακάβρια, ως επιλογή θανάτου από τον ιό ή την πείνα εφ’ όσον το ισοζύγιο αυτό ανατραπεί δραματικά.

Και κάποιοι άλλοι σκεπτόμενοι και προβληματισμένοι σοβαρά ανέπτυξαν ορισμένες σκέψεις και προτάσεις που τις μεταφέρουμε, γιατί ίσως αποβούν χρήσιμες σε όσους έχουν κυβερνητικές ευθύνες.

Τι προτείνουν:

Υπάρχουν χωριά και νησιά που είναι τελείως καθαρά από τον κορονοϊό.

Αυτές τις μικρές τοπικές κοινωνίες τις απομονώνουμε και δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να μεταβεί σε αυτές, εκτός από τον ανεφοδιασμό τους σε είδη πρώτης ανάγκης.

Αυτές οι περιοχές που αρχικά μπορεί να περιλαμβάνουν χωριά και νησιά μέχρι 1000 κατοίκων στην εσωτερική τους λειτουργία μένουν ελεύθερες, με τα σχολεία, τις άλλες δημόσιες υπηρεσίες και τα καταστήματα ανοικτά, τηρώντας βέβαια τις αποστάσεις και τα άλλα μέτρα προφύλαξης. Αλλά μέχρις εκεί.

Διευρύνοντας το μέτρο προχωρούμε με προσοχή σε χωριά - κωμοπόλεις και μεγαλύτερα σε αριθμό κατοίκων νησιά.

Σε αυτές τις περιοχές συστήνομε επιτροπές υγειονομικού ελέγχου, εντατικοποιούμε τα test, αξιολογούμε με προσοχή και καθημερινά την επιδημιολογική εικόνα και εφ’ όσον αυτή είναι αρνητική συνεχίζουμε.

Εν ολίγοις θωρακίζουμε σταδιακά τις επιδημιολογικά καθαρές περιοχές.

Τα οφέλη αυτής της πρότασης

- Σταδιακά περιοχές της χώρας λίγες και μικρές στην αρχή, περισσότερες και μεγαλύτερες αργότερα, απελευθερώνονται από τον ιό και ζουν κατά το δυνατόν μια φυσιολογική ζωή μέχρις ότου η επιστήμη μας δώσει ένα ασφαλές και αποτελεσματικό φάρμακο και ένα εμβόλιο, που δεν εγείρει προβληματισμούς και υποψίες εξαιτίας της ταχύτητας με την οποία αυτό παράγεται.

- Απαλλάσσει το κράτος σταδιακά από τις αδυναμίες που έχει κυρίως στο ΕΣΥ και την εκπαίδευση και επιπλέον ανακουφίζει αυτές τις περιοχές από τον φόβο, το άγχος και άλλες ψυχολογικές καταστάσεις που μας οδηγούν σε αδιέξοδα

- Τέλος συμβάλλει στην οικονομική τους λειτουργία, που θα είναι και το μεγάλο ζητούμενο κυρίως μετά την υποχώρηση της πανδημίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: