Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020

Η θέση των εργαζομένων στο Δήμο για το πρόσφατο επεισόδιο στο γραφείο του Δημάρχου

 


Όπως έχουμε ξαναπεί, ο Σύλλογός μας στέκεται ενάντια σε κάθε μορφή βίας απ' όπου κι αν προέρχεται. Δυστυχώς, στο πλαίσιο αυτό, είμαστε αναγκασμένοι ως ΔΣ να στηλιτεύσουμε την απαράδεκτη συμπεριφορά της αναπληρώτριας διευθύντριας της Οικονομικής Υπηρεσίας, η οποία ήταν απρεπέστατη και έλαβε χώρα στο Γραφείο του Δημάρχου, παρουσία του ίδιου, τριών Αντιδημάρχων και υπηρεσιακών στελεχών.

Βέβαια, ως ΔΣ, θεωρούμε το Δήμαρχο ως ηθικό αυτουργό της συγκεκριμένης συμπεριφοράς, γιατί η συνάδελφος έχει καταθέσει εφτά έγγραφα παραίτησης από τη θέση της αναπληρώτριας διευθύντριας της Οικονομικής Υπηρεσίας, επισημαίνοντας τα ζητήματα που την υποχρεώνουν σ' αυτή την ενέργεια, αλλά ο Δήμαρχος ουδέποτε προέβη σε κάποια προσπάθεια για την οριστική λύση αυτών των προβλημάτων. 

Θυμίζουμε ότι η Οικονομική Υπηρεσία λειτουργεί, από το Σεπτέμβρη του 2014 που συνταξιοδοτήθηκε ο προηγούμενος διευθυντής της, με αναπληρωτές. Επίσης, αντί ο Δήμαρχος να έχει λύσει το πρόβλημα από τότε, υιοθέτησε μια πρόσκαιρη λύση ανάγκης, τοποθετώντας ως αναπληρώτρια στη θέση τη συγκεκριμένη συνάδελφο με κάποιες εναλλαγές, η οποία ισχύει μέχρι σήμερα, δηλαδή έξι χρόνια μετά την κένωση της θέσης. Παρεμπιπτόντως η συνάδελφος είχε απορριφθεί από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο, γιατί δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις για τη θέση.   

Συγκεκριμένα:

1.       Ο Δήμαρχος, όταν ανέλαβε τη διοίκηση το Σεπτέμβρη του 2014, τοποθέτησε τη συνάδελφο, ύστερα από μεταξύ τους συμφωνία, ως αναπληρώτρια προϊστάμενη της διεύθυνσης των οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου.

2.       Το Νοέμβρη προκήρυξε τη θέση του διευθυντή, ως όφειλε, για την κάλυψή της.

3.       Το Γραφείο προσωπικού, σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία, έστειλε τους φακέλους των συναδέλφων για κρίση στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο μεταξύ των οποίων ήταν και της αναπληρώτριας.

4.       Το Υπηρεσιακό Συμβούλιο έκρινε τους συναδέλφους και απέρριψε δύο, οι οποίοι δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις για διευθυντές, μεταξύ των οποίων ήταν και η τότε και νυν αναπληρώτρια.

5.       Η κρίση του Υπηρεσιακού φτάνει στο Δήμο και πριν την τοποθέτηση παραιτείται η πρώτη σε μόρια συνάδελφος.

6.       Παραιτήθηκαν και όλοι οι άλλοι συνάδελφοι που είχαν κριθεί για τη θέση, μετά από κάποιους μήνες που μεσολάβησαν από τη γνωστοποίηση της γνωμοδότησης του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, και, περιέργως, πριν την τοποθέτησή τους.

7.       Ο Δήμαρχος αποδέχεται όλες τις παραιτήσεις και διατηρεί, στη θέση της διευθύντριας, αναπληρώτρια.

8.       Όλο αυτό το διάστημα παρέμεινε στη διεύθυνση της Οικονομικής Υπηρεσίας η  σημερινή αναπληρώτρια με κατά καιρούς αλλαγές.

Από τότε διαιωνίζεται το πρόβλημα της κάλυψης της θέσης, καθώς κανένας συνάδελφος δεν θέλει να την αναλάβει και με δεδομένο ότι η απόφαση - γνωμοδότηση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου πέρασε ανεκμετάλλευτη από την πλευρά του Δημάρχου, αφού δεν προχώρησε σε καμιά τοποθέτηση. Σημειώνουμε και πάλι ότι κανένας από τους κριθέντες συναδέλφους δεν ήθελε τη θέση.

Η άποψη μας είναι ότι πρέπει άμεσα να προχωρήσει η διαδικασία που προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία για την κάλυψη της θέσης, γιατί αλλιώς τα προβλήματα θα παραμείνουν άλυτα, με κίνδυνο να επαναληφθούν παρόμοιες συμπεριφορές από συναδέλφους που θεωρούν εαυτούς αδικημένους.

Μέχρι τότε και για να ηρεμήσουν τα πράγματα προτείνουμε την αλλαγή της τωρινής αναπληρώτριας με κάποιον άλλον προϊστάμενο της συγκεκριμένης διεύθυνσης, όπως άλλωστε προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία, μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας για τη μόνιμη κάλυψη της θέσης.

 

Από το ΔΣ ΣΕΟΤΑΠΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: