Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

Πανδημικά και άλλα.

 


Το ισοζύγιο που επιχείρησε η κυβέρνηση ανάμεσα στη πανδημία και την οικονομία απέτυχε. Το δεύτερο κύμα διέλυσε κάθε πρόβλεψη. Αποτέλεσμα: Μεγάλη διασπορά του ιού, παράταση του  lockdown  και δραματική επιδείνωση των οικονομικών δεικτών. Γενάρης και Φλεβάρης οι δύσκολοι πρώτοι μήνες.

 Δεν χρειάζεται να είσαι οικονομολόγος για να καταλάβεις ότι λόγω της πανδημίας έρχονται οσονούπω νέα μνημόνια. Και βέβαια γνωστό είναι και ποιοι θα τα πληρώσουν. Είναι οι συνήθεις ύποπτοι από τα προηγούμενα μνημόνια: Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι.

 Ο πανικός σε έκτακτες και σοβαρές καταστάσεις, όπως αυτή που διανύει η χώρα, είναι ο χειρότερος σύμβουλος. Μόνο έτσι μπορούν να εξηγηθούν τα οριζόντια μέτρα που πήρε η κυβέρνηση, βάζοντας στον γύψο όλη τη χώρα. Κλειστά τα σχολεία σε πόλεις, κωμοπόλεις και χωριά, όταν στα τελευταία, τα πιο ορεινά, δεν έχει εντοπισθεί κρούσμα. Ούτε για δείγμα.

 Φιλική σύσταση: Μην ακούτε ειδήσεις. Βλάπτουν σοβαρά την ψυχική μας υγεία. Μας τροφοδοτούν καθημερινά με υπέρμετρη δόση φόβου, προκαλώντας ανασφάλεια αλλά και άλλες σοβαρότερες ψυχοσωματικές αρρώστιες.

 Οι σεπτοί μας Ιεράρχες παραδόθηκαν αμαχητί στους λοιμωξιολόγους. Ίχνος αντίστασης σε μέτρα που εξισώνουν τις εκκλησίες μας με τα μπαρ τα κέντρα διασκέδασης και τους οίκους ανοχής. Ελάχιστες οι εξαιρέσεις που όμως επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Το ποίμνιο έμεινε χωρίς ποιμένα, αβοήθητο και βορά στους λύκους που καιροφυλακτούν να το κατασπαράξουν. Ανοίξτε τις εκκλησίες. Έστω και για ένα κεράκι.

 Και ενώ εμείς ζούμε κλειδαμπαρωμένοι  υπό την επήρεια του κορονοϊού, οι γείτονες μας αλωνίζουν σε απόσταση αναπνοής από τα νησιά μας δημιουργώντας καθημερινά τετελεσμένα και αδιαφορώντας προκλητικά για τις δικές  μας  χλιαρές αντιδράσεις. Έφτασαν μάλιστα να μας καλούν σε διάλογο για να νομιμοποιήσουμε αυτά  που μας παίρνουν, επειδή μετά την ερευνητική τους δραστηριότητα θα πιάσουν δουλειά με τα γεωτρύπανα και θέλουν να είναι σίγουροι ότι και τότε  οι αντιδράσεις μας θα είναι προβλέψιμες και αναποτελεσματικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: