Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020

Οι Αλυκιώτες ζητούν ενημέρωση από το Δήμο για το έργο του αλιευτικού καταφυγίου.



Προς 


Πρόεδρο και μέλη της Δημοτικής κοινότητας Αγκαιριάς

Πρόεδρο και μέλη δημοτικού συμβουλίου Δήμου Πάρου 

Πρόεδρο και μέλη Λιμενικού Ταμείου Πάρου Αντιπάρου 

Δήμαρχο Πάρου 

Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση

Πάρος 20 /5/2020

ΑΙΤΗΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Κύριοι,

Όπως είναι γνωστό τα τελευταία 3 σχεδόν χρόνια πραγματοποιείται η κατασκευή του Αλιευτικού καταφυγίου Αλυκής. Ένα έργο που ήταν αίτημα των επαγγελματιών αλλά και ερασιτεχνών Αλιέων της κοινότητας Αγκαιριάς για τα τελευταία 30 χρόνια. Ένα έργο που ως πρωταρχικό σκοπό είχε την κατασκευή ενός καταφυγίου όπου θα έδεναν με ασφάλεια τα σκάφη των ψαράδων του χωριού αλλά και των επισκεπτών του νησιού που προσεγγίζουν με τα σκάφη τους, τους καλοκαιρινούς μήνες. Ένα έργο πολύπαθο με δεδομένες τις καθυστερήσεις όλα αυτά τα χρόνια. 

Από την αρχή της κατασκευής και καθ’ όλη την πορεία της κατασκευής τους έργου παρουσιάστηκαν αδικαιολόγητες καθυστερήσεις και προέκυπταν ζητήματα για τα οποία οι αρμόδιοι καθησύχαζαν όλους εκείνους τους πολίτες που εξέφραζαν την ανησυχία τους λέγοντας ότι οι μελέτες που προηγήθηκαν του έργου, τα έχουν προβλέψει όλα και ότι το έργο θα προχωρήσει σύμφωνα με αυτές, διότι δεν επιτρέπεται καμία αλλαγή. Μάλιστα πολλοί κάτοικοι, πολλοί από αυτούς, γνώστες του αντικειμένου, στοχοποιήθηκαν (άδικα) διότι εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους, επιμένοντας ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα. Ζητήθηκε πολλές φορές επίσημη ενημέρωση κάτι που δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, προκαλώντας εντάσεις και μεγαλύτερη ανασφάλεια. 

Λίγο πριν το τέλος του όμως, επιβεβαιώνεται ότι κάτι δεν πάει καλά. Παρατηρούνται τα παρακάτω:

1. Το λιμάνι όταν φυσάει Βοριάς (200+μέρες το χρόνο) δεν παρέχει καμία προστασία, μάλιστα πολλοί μιλούν για επιδείνωση του προβλήματος που υπήρχε. Αυτό σαν αποτέλεσμα έχει να μην μπορούν οι επαγγελματίες να νιώθουν ασφάλεια για τις περιουσίες τους που ήταν και το ζητούμενο.

2. Μεγάλη μετατόπιση της άμμου στην μια πλευρά της παραλίας με αποτέλεσμα την καταστροφή της εικόνας της κεντρικής παραλίας του χωριού και τις ανυπολόγιστες συνέπειες για τις επιχειρήσεις που βρίσκονται σε εκείνη την περιοχή. 

3. Παρτέρια και παγκάκια που προβλέπονταν στη μελέτη να έχουν αφαιρεθεί με αποτέλεσμα να μοιάζει ο χώρος με πλατεία (φοβούμαστε ότι θα καταλήξει ως παρκινγκ πολυτελείας ή ένα αχανή κι αντιαισθητικό χώρο ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων) κι όχι ως τόπο όπου κανείς θα μπορεί να καθίσει, να χαλαρώσει, να απολαύσει τη θέα κτλ. 

Με δεδομένη τη μεγάλη ανησυχία μας για όλα τα παραπάνω, παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για την πορεία αποπεράτωσης του έργου και βέβαια για το τι προτίθεστε να πράξετε για να λυθούν τα παραπάνω ζητήματα. Θεωρούμε επιβεβλημένη την άμεση ανταπόκριση σας στο αίτημα μας. 

Αναμένουμε με αγωνία

Οι υπογράφοντες:

Σύλλογος Ενοικιαζομένων Δωματίων Αγκαιριάς 

Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αγκαιριάς

Σύλλογος Αγκαιριανών Αθήνας

Οι Επαγγελματίες

Δεν υπάρχουν σχόλια: