Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020

Δημοτικές τουαλέτες: ο λόγος στους αναγνώστες μας



Το κείμενο που ακολουθεί δεν είναι δικό μας. Μας το έστειλε δημότης της Πάρου, 
που φαίνεται ότι μας διαβάζει ανελλιπώς.

Κύριοι διαχειριστές του blog της «Ωραίας Πάρου»,

Θυμίζω στους αναγνώστες σας  ότι πριν από κάποια χρόνια, δύο γυναίκες, η Δαμασκηνή και η Μαρίτσα, που είχαν προσληφθεί από το Δήμο με σύμβαση, κάθε μέρα και τις Κυριακές, όταν εμείς πίναμε τον πρωινό μας καφέ ή απολαμβάναμε τον ήλιο και τη θάλασσα, εκείνες, καλή τους ώρα όπου κι αν βρίσκονται, κάθονταν σε μια καρέκλα η μία έξω από τις τουαλέτες, απέναντι από το Κέντρο Υγείας και η άλλη έξω από τις τουαλέτες  που βρίσκονται κάτω από τον λόφο του Αγίου Κωνσταντίνου και κάθε φορά που δέχονταν επισκέψεις οι τουαλέτες, φρόντιζαν και τις καθάριζαν αμέσως.

Ήταν η εποχή που η Πάρος φημίζονταν για την καθαριότητά της.

Τότε δεν υπήρχε ούτε κορωνοϊός, ούτε κάποια άλλη μολυσματική ασθένεια και δεν υπήρχε λόγος να βγαίνει ο δήμαρχος και να δηλώνει ότι η Πάρος είναι καθαρή και πανέτοιμη να δεχτεί τους πολυπληθείς φίλους της, όπως συμβαίνει τώρα.

Και κατά τη γνώμη μου καλώς κάνει ο δήμαρχος και βεβαιώνει ο ότι η  Πάρος είναι καθαρή, αλλά με μία προϋπόθεση: ότι όσα λέει, ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Γιατί αν πει π.χ. ότι οι δημοτικές τουαλέτες είναι πεντακάθαρες, σε άριστη λειτουργική κατάσταση, με αντισηπτικά και με όλα τα άλλα χρειαζούμενα και οι επισκέπτες του νησιού διαπιστώσουν τα τελείως αντίθετα, τότε δικαίως θα κατηγορηθούμε ότι τους εξαπατάμε.

Και μιας και ο λόγος για τις δημοτικές τουαλέτες, η ΔΕΥΑΠ που έχει δραστήριο Πρόεδρο και ικανό και έμπειρο Γενικό Διευθυντή, μήπως παρά το φόρτο εργασίας αυτής της περιόδου, θα μπορούσε να φτιάξει τουλάχιστον τα υδραυλικά;  Και η ΕΧΠΑ που είναι γνωστή για τις χορηγίες της μήπως θα μπορούσε να τοποθετήσει τις πόρτες, ώστε να λειτουργήσουν χωρίς να μας εκθέτουν;

Όταν ένας δήμαρχος με πενταετή θητεία δεν έχει φροντίσει, έστω και τώρα σε συνθήκες πανδημίας, ένα ευαίσθητο χώρο, που έπρεπε να λάμπει από καθαριότητα, τότε ας αναλάβουν άλλοι να αντιμετωπίσουν και να δώσουν λύση στο πρόβλημα.

Δηλώσεις και διαβεβαιώσεις ότι το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί το Σεπτέμβριο με την μεταφορά του ΚΤΕΛ απέναντι από το Κέντρο Υγείας, απλά μεταθέτουν το πρόβλημα, χωρίς να το λύνουν.

Ένας δημότης της Πάρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: