Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020

Οι δάσκαλοι της Πάρου καλούν τους γονείς να διεκδικήσουν μαζί σχολικά κτήρια κατάλληλα για τα παιδιά μας.


ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΟΙΚΙΑΣ

      Ο Σύλλογός μας εκφράζει την ιδιαίτερη ανησυχία του για τα κτηριακά προβλήματα που καταγράφονται στα σχολεία, κυρίως της Παροικιάς. Σας ενημερώνουμε ότι με την ολοκλήρωση των εγγραφών για  την επόμενη σχολική χρονιά διαπιστώνεται η αδυναμία στέγασης  των περίπου 150 προνήπιων και νηπίων που έχουν εγγραφεί στα τέσσερα νηπιαγωγεία της Παροικιάς καθώς και των μαθητών του Γυμνασίου Παροικιάς.
   Η  προσωρινή λύση που πρότεινε ο Δήμος για τη στέγαση των μαθητών  στο Γυμνάσιο Παροικιάς ήταν η εγκατάσταση 2 ακόμα προκάτ αιθουσών. Όσον αφορά στα νηπιαγωγεία το πρόβλημα είναι σοβαρότατο, ιδιαίτερα τα δύο τελευταία χρόνια με την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής.  Επισημαίνουμε ότι:
·         οι αίθουσες του 2ου Ν/γείου  είναι εξαιρετικά μικρές και κατά συνέπεια με περιορισμένη χωρητικότητα. 
·         Το  4ο Ν/Γ που έχει και τμήμα ολοήμερου, έχει πάρα πολλές εγγραφές με αποτέλεσμα να πρέπει μαθητές/τριες να μεταφερθούν με κλήρωση  σε άλλα νηπιαγωγεία, ο δε χώρος του διαλλείματος είναι ανύπαρκτος και ας μας εξηγήσει κάποιος πώς, δύο λεκάνες τουαλέτας στον ίδιο χώρο εξυπηρετούν  με ασφάλεια 25 παιδιά διαφορετικού φύλου.
·          Το 1ο Ν/Γ μετακόμισε πρόσφατα σε κτήριο που για μια ακόμη φορά διαθέτει πολύ μικρές αίθουσες, χωρίς να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του ολοήμερου προγράμματος.
·         Τέλος στο  3ο Ν/Γ θα στοιβαχτούν 40 παιδιά, τα 20  από αυτά σε «αίθουσα» χωρίς παράθυρα, με τα παιδιά της διπλανής αίθουσας να περνούν μπροστά τους για να πάνε τουαλέτα -σε μια τουαλέτα χωρίς παράθυρο,που υπάρχουν 2 λεκάνες για 40 παιδιά, σε κοινό χώρο με τραπεζαρία και γραφείο προϊσταμένης. Τα λόγια είναι περιττά, η απαξίωση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης σε όλο της το μεγαλείο.
   Τα  οξύτατα  στεγαστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές/τριες όλων των βαθμίδων που φοιτούν στα σχολεία  της Παροικιάς  έχουν επισημανθεί και συζητηθεί κατ’ επανάληψη και με τους αρμόδιους φορείς και σε Δημοτικά Συμβούλια - ωρίμαση της μελέτης του 2ου  Γυμνασίου Πάρου, προσθήκη νέων αιθουσών   στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Παροικιάς,  στέγαση του Ειδικού Σχολείου, η ίδρυση του οποίου έχει εγκριθεί,  δημιουργία πολυθέσιου Ν/γείου στο Αγροκήπιο.
Ζητάμε   άμεσα :
1.      διαβούλευση  όλων των εμπλεκόμενων φορέων α) Δήμο Πάρου β) Έπαρχο Πάρου γ) Ένωση  Γονέων δ) Δημοτική Κοινότητα Παροικιάς  ε) Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε.Πάρου-Αντιπάρου Π.Καλλιέρος στ) ΕΛΜΕ Πάρου-Αντιπάρου  προκειμένου να καταλήξουμε σε λύση κοινά αποδεκτή που θα εξασφαλίζει την ασφαλή και ποιοτική φοίτηση των μαθητών/τριων Π.Ε.  και Δ.Ε .
2.      Ενημέρωση από τον Δήμο Πάρου για τις μέχρι τώρα ενέργειες  για την μελέτη του 2ου Γυμνασίου Παροικιάς, την τύχη της μελέτης για το 2ο Δημοτικό, την πεζοδρόμηση του περιφερειακού, για τη στέγαση του Ειδικού Σχολείου και την πρότασή του για την στέγαση των νηπιαγωγείων στο Αγροκήπιο .
Καλούμε το Δήμο να:
·         απαντήσει  τεκμηριωμένα,
·         ασχοληθεί σοβαρά με τα κτηριακά προβλήματα των σχολείων
·         σταματήσει επιτέλους να καταφεύγει σε λύσεις ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ ή που υπηρετούν τη λογική θυσιάζω κάτι για να καλύψω κάτι άλλο, που υποβαθμίζουν την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης, δεν είναι ασφαλείς για τους /τις μαθητές μαθήτριες, επιβαρύνουν οικονομικά τους πολίτες της Πάρου και αναδεικνύουν την ανευθυνότητα της Δημοτικής Αρχής
·         αξιοποιήσει τη δημοτική περιουσία προς αυτό το σκοπό.
Καλούμε τους γονείς και τα θεσμικά τους όργανα να διεκδικήσουμε μαζί σχολικά κτήρια κατάλληλα για τα παιδιά μας , ώστε η παρεχόμενη εκπαίδευση να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των παιδιών του νησιού μας.
Όλοι μαζί εκπαιδευτικοί-γονείς πρέπει οργανωμένα να αγωνιστούμε και να υποχρεώσουμε τους υπεύθυνους να ασχοληθούν σοβαρά και υπεύθυνα δίνοντας λύση στο κτηριακό πρόβλημα των σχολείων της Παροικίας.
Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Η πρόεδρος                                                          Η γραμματέας

Μαριαλένα Παναγάκη                                          Μαρία Μησίδου


Δεν υπάρχουν σχόλια: