Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020

Η επιλεκτική χρηματοδότηση των ΜΜΕ της Πάρου από το Δήμο Πάρου καταργεί τη βασική δημοκρατική αρχή της ίσης μεταχείρισης.





Πρόσφατα ενισχύθηκαν οικονομικά ΜΜΕ της Πάρου από νομικό πρόσωπο του Δήμου με εξαίρεση τη «Φωνή της Πάρου» και την  ηλεκτρονική ιστοσελίδα «Φιλελεύθερος».

Η εξήγηση που δόθηκε από την πρόεδρο του νομικού προσώπου είναι  ότι τα χρήματα δεν έφταναν για τη χρηματοδότηση όλων των μέσων.

Συμβαίνει βέβαια τα δύο αυτά ενημερωτικά  μέσα να ασκούν κριτική στη παρούσα δημοτική αρχή σε αντίθεση με άλλα που σιτίζονται κατά διαστήματα από το δημοτικό ταμείο για να εξωραΐζουν την ανεπάρκειά της.

Η Φωνή της Πάρου έχει διανύσει δημοσιογραφική πορεία πολλών δεκαετιών και αποτελεί το μόνο εβδομαδιαίο έντυπο που κυκλοφορεί στο νησί και ο «Φιλελεύθερος», που δέχθηκε αδικαιολόγητη επίθεση από τη δημοτική αρχή στο πρόσφατο δημοτικό  συμβούλιο, έχει χιλιάδες καθημερινούς αναγνώστες, λόγω της υπεύθυνης και έγκυρης καθημερινής του ειδησεογραφίας.

Η επιλεκτική χρηματοδότηση των Μέσων Ενημέρωσης της Πάρου καταργεί τη βασική δημοκρατική αρχή της ίσης μεταχείρισης, γι΄αυτό και καλούμε το Δήμαρχο να αναθεωρήσει πρακτικές που διχάζουν. Ο πλουραλισμός, η ανεξάρτητη ή και η στρατευμένη δημοσιογραφική φωνή αποτελούν ουσιώδες συστατικό της δημοκρατίας μας και η οικονομική τους ενίσχυση, οσάκις αυτό κρίνεται απαραίτητο από το Δήμο, δεν επιτρέπεται να αποκλείει κανένα δημοσιογραφικό μέσον του νησιού μας.

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΡΟΥ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: