Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020

Οι τουαλέτες απέναντι από το Κέντρο Υγείας: εικόνες ντροπής για το νησί μας.









(Οι φωτογραφίες και το κείμενο στάλθηκαν από δημότη της Πάρου)

Οι γιατροί δημοτικοί σύμβουλοι 
καλούνται να τραβήξουν αυτιά.

Σήμερα το πρωί 10/6 περιμένοντας έξω  από το Κέντρο Υγείας στην Παροικιά συγγενικό μου πρόσωπο, πήγα για την ανάγκη μου απέναντι στις δημοτικές τουαλέτες. Πριν ανέβεις τα σκαλιά για τον προαύλιο χώρο είναι μια πεσμένη ταμπέλα πίσω από τον κορμό ενός δέντρου. Με το που ανέβεις τα σκαλιά αριστερά μια πεσμένη πόρτα που είναι η εξώπορτα από τις αντρικές τουαλέτες.
 Η εξωτερική εικόνα από το σαθρό σοβά τις ρηγματώσεις τα σαρακοφαγωμένα κασώματα και τη δυσοσμία σε προδιαθέτει για την εικόνα που θα δεις εσωτερικά.

Σίγουρα πρέπει να έχεις μεγάλη ανάγκη για να μπεις μέσα σε αυτές τις τουαλέτες.
Με το που μπεις είτε στις αντρικές είτε στις γυναικείες η εικόνα είναι ίδια αποκρουστική, βγαλμένα ηλεκτρικά καλώδια, σπασμένες πόρτες έλλειψη κλείστρων πορτών και χειρολαβών, καθρέφτες χαλασμένους, παμπάλαια είδη υγιεινής και στις μεν γυναικείες από τις 6 τουαλέτες ανοικτή είναι η μία,  στις δε αντρικές  από τις 5 η μία.

Καλά δεν μιλώ για σαπούνι και αντισηπτικό ευτυχώς υπήρχε νερό άλλα η πολύ έντονη δυσοσμία σε κάνει να την εγκαταλείψεις όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Εικόνα τριτοκοσμική. Το καλό είναι να τις κλείσουν με λουκέτο και να μην είναι επισκέψιμες γιατί είναι ντροπή για το νησί μας και για την Παροικιά. Το κακό είναι πως ούτε λουκέτο δεν μπορεί να μπει αφού όπως προείπα η εξώπορτα είναι βγαλμένη και ακουμπισμένη στον προαύλιο χώρο.

Τι περιμένει ο Δήμος να μιλήσουν οι τουαλέτες; Δυστυχώς δεν μιλούν. Οι άνθρωποι τις βλέπουν και λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ως προς την υγιεινή των δημοτών και των επισκεπτών του νησιού μας, γιατί όπως και να το κάνουμε η εικόνα της τουαλέτας ενός καταστήματος η μιας οικίας αντικατοπτρίζει και την εικόνα του οικοδεσπότη της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: