Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τρίτη 2 Ιουνίου 2020

Για όσους ενδιαφέρονται για την Παροικιά. Οι αποφάσεις του πρόσφατου τακτικού συμβουλίου της Κοινότητας.



Στις 29/5/2020 πραγματοποιήθηκε το πρώτο συμβούλιο της Κοινότητας Πάρου, στον χώρο της ‘Παλιάς Κοινότητας Πάρου’, παρόλο που ο χώρος δεν είναι τελείως έτοιμος λειτουργικά.

Παρόντες ήταν η Πρόεδρος κα. Αργουδέλη, οι Σύμβουλοι κ.κ. Αυλήτης, Μαύρης, Ρουμπάνος, Σκιαδάς και Μπιζάς. Οι Αντιδήμαρχοι κκ. Κουντρομιχάλης και Κεμπάμπης προσήλθαν λίγο μετά την έναρξη.

Προ Ημερήσιας Διάταξης, συζητήθηκαν αιτήσεις για παράταση μουσικής. (Ομόφωνα).

1ο θέμα:  Λήψη απόφασης σχετικά με εορταστικές εκδηλώσεις σύμφωνα με τα ισχύοντα περιοριστικά μέτρα λόγω Κορωνοϊού. Επειδή προς το παρόν απαγορεύονται όλες οι αντίστοιχες εκδηλώσεις, αποφασίσθηκε αναμονή μέχρι να ανακοινωθεί κάτι νεότερο. Αλλά ο εορτασμός του 15γουστου, θα έχει (τουλάχιστον) πυροτεχνήματα, η διαδικασία για την αγορά των οποίων, πρέπει να ξεκινήσει άμεσα. Ομόφωνα.

2ο θέμα: Λήψη απόφασης σχετικά με επισκευή (αντικατάσταση) τμήματος πλακόστρωτου στην περιοχή του Αγίου . Κωνσταντίνου και στο Καινούριο Πηγάδι. (Ομόφωνα).

3ο θέμα: Λήψη απόφασης σχετικά με την τοποθέτηση φωτιστικού σώματος στην οδό Παριανών Μακεδονομάχων, περιοχή Καινούριο Πηγάδι. (Ομόφωνα).

4ο θέμα: Λήψη απόφασης σχετικά με την αποκατάσταση των διαγραμμίσεων διαβάσεων. Συμπλήρωση προηγούμενης απόφασης για την όσο το δυνατόν συντομότερη πραγματοποίηση. Αναφέρθηκε ότι τις έχει αναλάβει εξωτερικός συνεργάτης και θα είναι έτοιμες μέσα στον Ιούνιο. Αναφέρθηκε επίσης  ότι η προηγούμενη απόφαση της Κοινότητας για ράμπες στην περιοχή του Λιμανιού, έχει προωθηθεί. (Ομόφωνα).

5ο θέμα: Λήψη απόφασης για εγκατάσταση μηχανισμού διευκόλυνσης κολύμβησης Seatrac σε παραλία της Παροικίας. Η πρόεδρος ανέφερε ότι στην Πάρο έχουν ανακοινωθεί 8 παραλίες με Μπλε Σημαία, και επιβάλλεται να τοποθετηθεί Seatrac και όλη η υποδομή πρόσβασης (Σήμανση, διάδρομος, τουαλέτα, αποδυτήρια, χώρος σκίασης κτλ) σε παραλία της Παροικίας με κατάλληλη πρόσβαση σε ΑΜΕΑΙ. Επιπλέον ανέφερε ότι υπάρχει Ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό πρόγραμμα 60.000€ που μπορεί να εκμεταλλευτεί ο Δήμος, αλλά οι προθεσμίες τρέχουν. Φυσικά, χρειάζεται μελέτη από την Τεχνική Υπηρεσία. (Ομόφωνα).

6ο θέμα: Προτάσεις της Κοινότητας στα πλαίσια των μέτρων που προκύπτουν από την υπ.αρ. 305/2 20.5.2020 τροπολογία του Υπουργείου Εσωτερικών (Σ.Σ. επειδή τα γεγονότα τρέχουν, εν τω μεταξύ ενσωματώθηκε στον Νόμο 4688-24/5/2020 - Ειδικές μορφές τουρισμού, διατάξεις για την τουριστική ανάπτυξη και άλλες διατάξεις.)
Η εισήγηση από τον κ. Αυλήτη, που είπε: Στα πλαίσια της προετοιμασίας για την ασφαλή και άνετη διαμονή των επισκεπτών, και λαμβάνοντας υπ’ όψη τις δυνατότητες που παρέχονται από το νέο Νόμο (σ.σ. 4688), η Κοινότητα Πάρου πρέπει να προτείνει στον Δήμο ορισμένα μέτρα, κυρίως ρυθμίσεων κυκλοφορίας/στάθμευσης. Αυτά είναι αναγκαία και κυρίως απαραίτητα, μετά το μέτρο είτε μείωσης δημοτικών τελών, είτε, ανά περίπτωση, προσωρινής επέκτασης του κοινόχρηστου λειτουργικού χώρου των επιχειρήσεων και επιβολή έκτακτων μέτρων για την μη συρρίκνωση του χώρου κίνησης για τους Επισκέπτες και Κατοίκους όπως αναφέρονται στον Νόμο (άρθρο 65, παρ. 7)

Τα προτεινόμενα μέτρα να ισχύσουν, σύμφωνα με το Νόμο, μέχρι τέλος Νοεμβρίου του 2020.

1.Κλείσιμο παραλιακού Δρόμου (Γιάννη Πάριου) από το Φυλάκιο των Λιμενοφυλάκων μέχρι την Ζωοδόχο Πηγή, όλο το 24ωρο.

Ειδικότερα:
1α. Μπάρα στο φυλάκιο. Ανοίγει μόνο για Οχήματα Τροφοδοσίας (7:30-09:30 και 16:00-18:00), Απορριμματοφόρα, Ασθενοφόρα, Σεκιούριτυ Τραπεζών, Λεωφορεία ΚΤΕΛ και Ταξί (07:00 – 19:00). Μπάρα είτε με 24ωρη φύλαξη είτε με SMS, ηλεκτρονικά (07:00 – 19:00).

1β. Πλατεία Μαντώς, Πλατεία Αλυγαριάς, τελείως κλειστές για τροχοφόρα, όλο το 24ωρο. Φυσικά με πρόσβαση όπως πιο πάνω.

1γ. Οι θέσεις στάθμευσης κάτω από Αγ. Κωνσταντίνο, θα καταλαμβάνονται μόνο από άτομα που αποδεδειγμένα α. Χρήζουν σοβαρής Ιατρικής Φροντίδας και β. Κατοικούν μόνιμα στον Παραδοσιακό Οικισμό. Οι μόνιμοι κάτοικοι (επίσης αποδεδειγμένα) θα έχουν χώρους στα Πάρκινγκ περί την Πόλη.

2. Το τμήμα δρόμου από το κάτω μέρος ‘Πάρκινγκ Πλάτανου (Ρ5) – Ζωοδόχος Πηγή – Μπουνταράκι’ ανοικτό 07:00 – 19:00 μόνο.

3. Άμεση διαγράμμιση πάρκινγκ Πλάτανου (Ρ5) και (ανεπισήμου Πάρκινγκ) Ποταμού Κατσίκη, από την γέφυρα Περιφερειακού έως Μπουνταράκι, για βελτίωση της κατάστασης με τα αυτοκίνητα και την κίνηση.

4. Άμεσος καθαρισμός πάρκινγκ Ρ2 (Φιστικιές) και Ρ4 (Ανάργυρου) και απομάκρυνση όλων των εγκαταλελειμμένων από όλα τα Πάρκινγκ.

5. Απαγόρευση στάθμευσης στον Άγιο Νικόλαο. Υπάρχουν σήματα, αλλά λόγω ελλιπούς αστυνόμευσης, υπάρχουν πάντα παρκαρισμένα, και στον δρόμο αλλά και πάνω την Πλατεία.

6. Διαγράμμισηγια στάθμευση (για βελτίωση κατάστασης) από Βίντζι έως Λιβάδια, επιχείρηση Κυπραίου.

7. Οργάνωση προσωπικού για τον συνεχή και άμεσο καθαρισμό των Δημόσιων Τουαλετών της Παροικίας. Η κατάσταση τους είναι απαράδεκτη, πόσο περισσότερο για μείζονα τουριστικό προορισμό ΚΑΙ υπό τις παρούσες συνθήκες. Πρέπει να βρεθεί σύντομα κάποια λύση. Αλλιώς καλύτερα να κλείσουν τελείως.

Σαν τελευταίο, διαπιστώνοντας ότι ακόμα και τώρα, με σαφώς λιγότερη κίνηση, δημιουργείται ήδη μποτιλιάρισμα στον Περιφερειακό, και εάν πραγματοποιηθούν τα παραπάνω, τοποθέτηση σηματοδότη στην Στροφή (πρώην) Γκίκα.Στα πλαίσια του ΣΒΑΚ προβλέπεται κάτι ανάλογο, υπό προϋποθέσεις, οι οποίες συμβαδίζουν με τις προτάσεις.

Ακολούθησε εκτενής συζήτηση, όπου ο αντιδήμαρχος κος Κουντρομιχάλης είπε ότι η όλη πρόταση είναι εκτός θέματος, και παρ’ όλο που συμφωνεί με πολλά επί μέρους, ο Νόμος 4688 δεν δίνει το δικαίωμα κυκλοφοριακών παρεμβάσεων. 

Αναφέρθηκε,  ότι η (πεζή) κυκλοφορία στην παραλιακή είναι δύσκολη και επισφαλής για όλους, το πρόβλημα με τις ιδιαιτερότητες των κοινοχρήστων χώρων των επιχειρήσεων σε όλη την Πόλη και επισημάνθηκαν οι δυσκολίες πραγματοποίησης της πρότασης. Ο κ. Σκιαδάς αποχώρησε στο μέσον της συζήτησης, για προσωπικούς λόγους. (Ομόφωνα).

Δεν υπάρχουν σχόλια: