Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024

Οι βουλευτές του νομού μας θα πάρουν ξεκάθαρη θέση για την διαχείριση του νερού στα νησιά μας;

 


Οι βουλευτές του νομού μας θα πάρουν ξεκάθαρη θέση για την διαχείριση του νερού στα νησιά μας;

Το βλέπω δύσκολο, αν κρίνω από την απάντηση βουλευτή μας προς τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΠ, που τον προσκάλεσαν στην γενική τους συνέλευση.

Τι τους έγραψε: «Η Κυβέρνηση και εγώ προσωπικά στεκόμαστε αρωγοί στην τοπική αυτοδιοίκηση και τα νησιά μας και είμαστε σίγουροι ότι οι όποιες αλλαγές νομοθετηθούν θα είναι προς όφελος των τοπικών μας κοινωνιών και σαφώς με ευήκοα ώτα θα προβούμε σε όποιες αλλαγές χρειαστούν, ώστε το νομοσχέδιο να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και τις ανάγκες κάθε νησιού και περιοχής ξεχωριστά».

Καταλάβατε κάτι; Αν δεν μπορέσετε να βγάλετε άκρη, δεν φταίτε εσείς, αλλά η θολούρα της απάντησης.

Παρά ταύτα εκτιμούμε, ότι απάντησε στην πρόσκληση των εργαζομένων και κατανοούμε, ότι ως κυβερνητικός βουλευτής, επέλεξε να στοιχηθεί με την κυβερνητική γραμμή.

Το πρόβλημα όμως που έχουν, όχι μόνο ο συγκεκριμένος κυβερνητικός βουλευτής, αλλά και οι άλλοι τρεις που δεν απάντησαν στους εργαζόμενους, είναι, ότι βρίσκονται σε αντίθεση με μέρος του εκλογικού σώματος, που τους έστειλε στη Βουλή, ως εκπροσώπους του.
 
Γιατί ο μεν αρμόδιος Υπουργός κ. Σκυλακάκης αυτοσχεδιάζει σε βάρος των νησιών, αδιαφορώντας για τη στάση των δημάρχων του Νότιου Αιγαίου, που εξέφρασαν πρόσφατα την διαφωνία τους, οι δε βουλευτές, που είναι αμφίβολο εάν τους ρώτησε, είναι υποχρεωμένοι (:) να στηρίξουν το νομοσχέδιο που καταργεί ή θέτει υπό έλεγχο και τις ΔΕΥΑ της Περιφέρειας Νότιου Αιγαίου.

Πάντως, όπως και να έχει, καλά θα κάνουν να μας πουν ξεκάθαρα τη θέση τους για το πώς οι ίδιοι αντιλαμβάνονται το διαφορετικό τρόπο διαχείρισης του νερού των Κυκλάδων, για να μπορούμε να τους κρίνουμε και να τους αξιολογήσουμε δεόντως.

Καλά τα πανηγύρια, οι θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, οι γάμοι και οι κηδείες, που έχουν παρουσία, αλλά χρήσιμο είναι να έχουν ξεκάθαρη άποψη και για τα καυτά προβλήματα που απασχολούν τα νησιά μας και κυρίως να είναι αποτελεσματικοί στις προσπάθειες επίλυσής τους.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: