Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024

Από τις Λεύκες ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις για το νερό

 


Ήταν η πρώτη συγκέντρωση φορέων της Πάρου, κατά του νομοσχεδίου που φέρνει τα πάνω  κάτω στη διαχείριση του νερού, καταργώντας υπάρχουσες δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης και αποχέτευσης.

Ειδικότερα για τα νησιά και των Κυκλάδων ενεργοποιείται η ΕΥΔΑΠ Νήσων, η οποία θέτει υπό τον έλεγχό της τις υπάρχουσες ΔΕΥΑ και της Πάρου, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη λειτουργία τους.

Όπως τόνισαν οι ομιλητές, οι αποφάσεις θα λαμβάνονται εκτός Πάρου, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στη διαχείριση του νερού και στα έργα που εκτελούνται στο νησί μας.

Το αίτημα προς την κυβέρνηση, να μην πειράξει τη διαχείριση του νερού της  Πάρου, όπως αυτή με επιτυχία γίνεται από τη ΔΕΥΑΠ, βρίσκει ενωμένους τους φορείς της Πάρου και τις δημοτικές παρατάξεις που ήταν παρούσες στη συγκέντρωση.

Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο πρόεδρος κα ο γραμματέας του σωματείου εργαζομένων της ΔΕΥΑΠ Γιάννης Κανίρης και Λευτέρης Φωτίου αντίστοιχα, ο πρώην δήμαρχος Μάρκος Κωβαίος, ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης Θανάσης Μαρινόπουλος, ο αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΠ Χάρης Γιουρτζίδης ο εκπρόσωπος του Αγροτικού Συνεταιρισμού και δημοτικός σύμβουλος  Νίκος Τσιγώνιας καθώς και εκπρόσωπος της Κίνησης Πολιτών και άλλοι τάχθηκαν υπέρ των κινητοποιήσεων.

Επιστολή προς τον Υπουργό Θεόδωρο Σκυλακάκη απέστειλε ο Δήμαρχος Κώστας Μπιζάς με την οποία ζητά συνάντηση με τον υπουργό.

Στο τέλος της συγκέντρωσης διαβάστηκε επιστολή προς τον αρμόδιο υπουργό με κοινοποίηση στο γραφείο του πρωθυπουργού και τους βουλευτές του νομού, η οποία ήδη διακινείται για τη συλλογή υπογραφών από τους κατοίκους του νησιού.

Η επόμενη συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην Αγκαιριά την προσεχή Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου.








 

Δεν υπάρχουν σχόλια: