Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024

Η διαχείριση του νερού της Πάρου σχεδιάζεται να υπαχθεί σε φορέα που θα έχει έδρα την Αθήνα!!!

 


Εάν δεν είναι σχέδιο, τότε απουσιάζει η κοινή λογική.

Και εάν απουσιάζει από τον υποφαινόμενο, τι είχαμε, τι χάσαμε.

Εάν όμως απουσιάζει από υπουργούς και μάλιστα κρίσιμων υπουργείων, τότε υπάρχει πρόβλημα.

Καρφί στο μάτι τους η τοπική αυτοδιοίκηση Α΄ Βαθμού που έχουν βαλθεί να τη συρρικνώσουν στερώντας την από βασικές αρμοδιότητες και από το αναγκαίο προσωπικό και έχοντάς την δέσει χειροπόδαρα με μια άνευ προηγουμένου ηλεκτρονική γραφειοκρατία.

Και εξηγούμαι.

Για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Πάρου, οι αποφάσεις λαμβάνονται στη Ρόδο και η διαχείριση του νερού της Πάρου σχεδιάζεται να υπαχθεί σε φορέα  που θα έχει έδρα την Αθήνα!!!

Είναι οι δύο από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις, γιατί υπάρχουν και άλλες, όχι μικρότερης σημασίας, όπως είναι η κατάργηση της ΚΔΕΠΑΠ, των σχολικών επιτροπών και η διαχείριση των παραλιών.

Και είναι οι ποιο πρόσφατες «σοφές» αποφάσεις ενός κράτους, που η ανεπάρκεια και η αδράνειά του, τσακίζει κόκκαλα.

Τελευταίο δείγμα τα αντιθέτως κινούμενα τρένα σε μονή γραμμή, που η σύγκρουσή τους αποφεύχθηκε από τους μηχανοδηγούς. Και αυτό όταν η τραγωδία των Τεμπών είναι ακόμη νωπή.

Το ερώτημα είναι εμείς τι κάνουμε.

Μήπως και η δική μας αδράνεια ευνοεί και διευκολύνει τα όσα απαράδεκτα καθημερινά βιώνουμε; Μήπως θα είναι αργά, όταν οι βρύσες μας θα στάζουν;

Εάν ο κλειδοκράτορας πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ ΝΗΣΩΝ θα είναι αυτός που θα αποφασίζει για τα αναγκαία έργα ύδρευσης και αποχέτευσης της Πάρου, για τις προμήθειες εξοπλισμού και τις βλάβες των δικτύων, τότε οι κυβερνώντες των Αθηνών παίζουν στα ζάρια το τουριστικό μέλλον της Πάρου. Γιατί τουρισμός με προβλήματα στην ύδρευση, είναι το χειρότερο σενάριο, που εύχομαι να μην γίνει ποτέ πραγματικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: