Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024

Μετά την ασυδοσία του καλοκαιριού εισήλθαμε στο Φθινόπωρο με μέγα θέμα τη διαχείριση του νερού.

 


Μικρές αποκρουστικές εικόνες συνέθεσαν τη μεγάλη εικόνα της φετινής τουριστικής περιόδου, που οδεύει προς το τέλος της.

Ήταν: οι χώροι εναπόθεσης των απορριμμάτων, η κατάληψη των κοινόχρηστων χώρων από επιχειρηματίες, το κυκλοφοριακό, οι Ρομα που κοιμόντουσαν και αφόδευαν όπου εύρισκαν, το πλήθος των ενοικιαζομένων οχημάτων, που κατέλαβαν κάθε σε θέση παρκινγκ και η ατμοσφαιρική ρύπανση των πλοίων της ακτοπλοΐας που διανυκτερεύουν στο λιμάνι μας και τις πρωινές ώρες το μετατρέπουν σε Κερατσίνι.

Όλα μαζί συνοψίζονται σε μια λέξη: Ασυδοσία.

Αυτά μας τελειώνουν όπου να΄ναι και στην ατζέντα του Φθινοπώρου μπαίνει το μέγα θέμα του νερού, με ένα νομοσχέδιο, που θα αλλάξει πολλά και θα επηρεάσει και εμάς εδώ στο νησί.

Το ακραίο σενάριο που διακινείται, μιλάει για ανάθεση της διαχείρισης  του νερού  στην ιδιωτική πρωτοβουλία, όπως έγινε και με την πάλαι ποτέ ΔΕΗ.

Τα άλλα που συζητούνται , αφού η κυβέρνηση δεν έχει ανοίξει ακόμα τα χαρτιά της, μιλούν για κατάργηση των ΔΕΥΑ και τη δημιουργία νέων φορέων , που θα διαχειρίζονται το πολύτιμο αγαθό σε επίπεδο νομού ή και περιφέρειας.

Για το τι θα γίνει με τα νησιά, που μας αφορά άμεσα, υπάρχουν κάποιες διαβεβαιώσεις, ότι θα αποτελέσουν ξεχωριστή ενότητα.

Αλλά η αξία αυτών διαβεβαιώσεων είναι ανάλογη με αυτήν του πρώην υπουργού Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκη, που είχε δηλώσει από το δημαρχείο Πάρου, ότι θα προχωρήσει άμεσα στην ανέλκυση και από απομάκρυνση του ΣΑΜΙΝΑ.

Επειδή έχει χαθεί η αξιοπιστία του πολιτικού μας συστήματος και όσα λέγονται και αναπαράγονται από τα ΜΜΕ, συχνά δεν απηχούν την πραγματικότητα, καλούμαστε εδώ στο νησί μας να δούμε τι θα κάνουμε για να υπερασπιστούμε το πολύτιμο αγαθό, που βρίσκεται στα σπλάχνα της παριανής γης, όσο υπάρχει ακόμα, μετά την αλόγιστη χρήση που γίνεται ιδιαίτερα την τουριστική περίοδο.

Και επειδή οι πρώτες καμπάνες ήχησαν για την τιμολογιακή πολιτική που θα αποφασίσει το κράτος των Αθηνών, ας αφυπνιστούμε και ας κάνουμε επιτέλους κάτι.

Γιατί χωρίς νερό ή με προβληματική διαχείρισή του, θα ρίξουμε και την τουριστική οικονομία του νησιού μας στα βράχια.                                                                                        

Δεν υπάρχουν σχόλια: