Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024

Για το νερό που πίνουμε

 


Προφανώς ελάχιστοι φορείς του νησιού και λόγω της τουριστικής περιόδου που διανύουμε, έχουν αντιληφθεί ότι σχετικά με τη διαχείριση του νερού έρχονται τα πάνω κάτω.

Και ακόμα λιγότεροι έχουν πληροφορηθεί, ότι με κυβερνητική απόφαση σύμφωνα με δημοσιεύματα έγκριτων ημερήσιων εφημερίδων, όπως είναι ΤΑ ΝΕΑ  πρόκειται να καταργηθεί ή να τεθεί υπό κηδεμονία η ΔΕΥΑ Πάρου.

 Εδώ και αρκετούς μήνες βέβαια η κυβέρνηση με διαρροές και συζητήσεις με την ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος), βάζει το θέμα των αλλαγών στην διαχείριση του νερού.

Τώρα όμως τα πράγματα έχουν γίνει πιο συγκεκριμένα και σύντομα θα κατατεθεί σχέδιο νόμου στη Βουλή, που θα καταργήσει τις υπάρχουσες δημοτικές επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης και στη θέση τους θα δημιουργήσει άλλες, μία σε κάθε νομό.

Οι γραφειοκράτες των υπουργείων μαζί με πεπαλαιωμένες αντιλήψεις υπουργών και πάντοτε στο όνομα του εκσυγχρονισμού, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα λάβουν οριζόντιες αποφάσεις αγνοώντας τη γεωγραφική ιδιαιτερότητα των νησιών μας.

Ένας τέτοιος γραφειοκράτης, πριν χρόνια, σε μια επιτροπή του υπουργείου Παιδείας που συμμετείχα, με ρώτησε πόση ώρα χρειάζεται το λεωφορείο για φτάσει από τη Χώρα της Νάξου στη Δονούσα!!!

Με τέτοια μυαλά συνήθως καταστρέφουμε ό,τι δουλεύει καλά και αποδίδει έργο, για να δημιουργήσουμε άλλους φορείς, αμφίβολης λειτουργικότητας, παραδίδοντας στο τέλος τομείς μεγάλης οικονομικής και κοινωνικής αξίας στα ιδιωτικά συμφέροντα. Γιατί και αυτό λέγεται και ακούγεται για τη διαχείριση του νερού με πρόφαση την κλιματική κρίση και την ανομβρία.

Στην Πάρο τρεις σύλλογοι και μια συλλογικότητα αποφάσισαν για το κρίσιμο αυτό θέμα να ξεκινήσουν καμπάνια ενημέρωσης, αρχής γενομένης από τις Λεύκες. Πρόκειται για το Σύλλογο Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΠ, τον Πολιτιστικό Σύλλογο ΥΡΙΑ, το Σύλλογο Λευκιανών της Αθήνας και την  Κίνηση Πολιτών Πάρου.

Μπράβο στους φορείς που πήραν την πρωτοβουλία. Για να μην καταπιούμε αμάσητα τα όσα μας σερβίρουν, «για το καλό μας» οι κρατούντες αγεωγράφητοι των Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: