Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τρίτη 9 Ιουλίου 2024

Σήμερα μιλάμε για τη μαφία της Μυκόνου, αύριο όμως μπορεί να μιλάμε και για τη μαφία της Πάρου.

 


Η πρόληψη ή αλλιώς το «προλαμβάνειν» είναι ύψιστη αρετή σε κάθε δραστηριότητα του βίου μας.

Όσοι την υπηρετούν με συνέπεια ευδοκιμούν σε οικογενειακό και επαγγελματικό επίπεδο.

Όμως συχνά η «όρασή» τους φτάνει μέχρις εκεί. Αδυνατούν να δουν ή δεν θέλουν να δουν αυτό που έρχεται.

Είναι αρκετό και για οικονομικούς κύκλους του νησιού, ότι οι Κυκλάδες είναι δεύτερες στο κατά κεφαλήν εισόδημα στη χώρα και ότι η Πάρος μπορεί να είναι και πρώτη σε όλη την επικράτεια.

Και αυτό δεν έχει το δικαίωμα να το «χαλάσει» κανένας μας, με μία όμως προϋπόθεση:

Ότι η θετική οικονομική εξέλιξη οφείλει συντελείται στα πλαίσια της αειφορίας και της ελαχιστοποίησης των όποιων αρνητικών επιπτώσεων. Διαφορετικά τρώμε το ψωμί της γενιάς που θα μας διαδεχτεί.

Η εξίσωση δεν είναι εύκολη. Το πρόβλημα είναι σύνθετο με πολλές παραμέτρους και με κυρίαρχο στη λύση του το κράτος των Αθηνών, που ως συνήθως ενεργοποιείται αφού γίνει η ζημιά.

Η Κίνηση Πολιτών Πάρου πήρε την πρωτοβουλία και ζητά να μην εκδίδονται οικοδομικές άδειες, στη φάση της σύνταξης του Τοπικού Χωροταξικού Σχεδίου, δηλ. για 2 ή 3 χρόνια.

Υπήρξαν και υπάρχουν αντιδράσεις στην ενέργειά της αυτή.

Ήταν αναμενόμενες και η Κίνηση για να μπορέσει να τις αντιμετωπίσει χρειάζεται άλλου τύπου οργάνωση.

Άλλο πράγμα είναι οι διαμαρτυρίες για την παράνομη εκμετάλλευση των παραλιών και άλλο  η μετωπική σύγκρουση με τα επιχειρηματικά και ατομικά συμφέροντα στο χώρο της οικοδομής, που ρημάζουν το νησί.

Το ψήφισμα που κυκλοφορεί η Κίνηση Πολιτών έχει και τη δική μου υπογραφή, παρά τις αντιρρήσεις μου σε ορισμένα σημεία του περιεχομένου του. Το υπέγραψα, όχι γιατί εκτιμώ, ότι θα υιοθετηθεί από το δημοτικό συμβούλιο, στο οποίο και απευθύνεται.  Η σύνθεσή του οργάνου δεν είναι προετοιμασμένη για συγκρούσεις, που θα ξεσηκώσουν  μεγάλη μερίδα του εκλογικού σώματος, εναντίον ενός μέτρου που θίγει τα άγια των αγίων της ιδιοκτησίας.

Το υπέγραψα, για να καταγραφεί και το δικό μου όνομα, πλάι στους τολμηρούς  συμπατριώτες μου, που έβαλαν και τη δική τους υπογραφή, σε ένα κείμενο, που προειδοποιεί για την καταστροφή που έρχεται με την υπερδόμηση και προτείνει μέτρα αποτροπής.

Σήμερα μιλάμε για τη μαφία της Μυκόνου, αύριο όμως μπορεί να μιλάμε και για τη μαφία της Πάρου. Υποδομή, μικρής για την ώρα κλίμακας, υπάρχει. Απόδειξη και η καταστροφή της κεραίας για την ελεγχόμενη στάθμευση στην οδό Εκατονταπυλιανής, επειδή το μέτρο θίγει μικροσυμφέροντα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: