Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024

Η πλωτή εξέδρα στο Μαρτσέλο διχάζει Δήμο και Λιμεναρχείο

 


Τοπική Αυτοδιοίκηση, Αστυνομικό Τμήμα και Λιμεναρχείο, οφείλουν να συνεργάζονται στενά, στα πλαίσια πάντοτε της διοικητικής τους αυτοτέλειας.

Και οι τρεις φορείς υπηρετούν τον πολίτη, παρέχοντας ασφάλεια, ποιότητα ζωής και προστασία της περιουσίας του.

Δυσαρμονία σχέσεων μεταξύ των προαναφερθέντων φορέων, δυσχεραίνει την ομαλή λειτουργία τους και κάνει ζημιά στον τόπο.

Κάποιες φορές η σχέση αυτή διαταράσσεται. Οι αιτίες είναι πολλές με πρώτη την έλλειψη προσωπικού, με αποτέλεσμα οι αστυνομικές και λιμενικές αρχές να αδυνατούν να ανταποκριθούν σε αιτήματα του Δήμου και αντίστροφα.

Δεν είναι εύκολη η διαχείριση και η αντιμετώπιση σοβαρών προβλημάτων σε ένα δήμο που τους χειμερινούς μήνες ο πληθυσμός του είναι 15.000 και τους θερινούς ξεπερνά τους 100.000.

Το τελευταίο διάστημα οι σχέσεις Δήμου και Λιμεναρχείου δεν είναι οι καλύτερες. Αιτία η τοποθέτηση πλωτής εξέδρας στην θαλάσσια περιοχή του Μαρτσέλο στην Παροικιάς. Θετική η εισήγηση της Λιμενικής Αρχής, αρνητική η γνωμάτευση του δήμου.  Τη λύση βέβαια θα τη δώσει το κράτος των Αθηνών, αλλά υπάρχει ερώτημα. Γιατί δεν υπήρξε συνεννόηση των δύο φορέων, ώστε να υπάρξει ενιαία αντιμετώπιση του προβλήματος;

Το καθημερινό φορτίο στον κόλπο της Παροικιάς είναι εξαιρετικά μεγάλο και αυτό οφείλει να το γνωρίζει καλύτερα από όλους μας το Λιμεναρχείο. Οποιαδήποτε επιβάρυνσή του ενέχει τον κίνδυνο ατυχήματος μικρού ή και μεγάλου.  Η Πάρος στο παρελθόν υπέστη τις συνέπειες δύο πολύ σοβαρών ναυτικών ατυχημάτων, εκ των οποίων το ένα εξελίχτηκε σε μεγάλη ναυτική τραγωδία.

Η επιστολή του Δημάρχου προς το γραφείο του Πρωθυπουργού για το εν λόγω θέμα, ενδεχομένως να έχει συνέπειες για τον Λιμενάρχη, μη επιθυμητές για κανένα μας.

Μεταθέσεις μεσούσης της τουριστικής περιόδου δεν είναι ότι το καλύτερο για το νησί.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: