Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Σάββατο 13 Ιουλίου 2024

Κυριακή αύριο, ώρα 6.30 στο Μαρτσέλο



Γράφει ο Χρίστος Γεωργούσης

Αύριο Κυριακή 14 Ιουλίου, ώρα 6.30, θα πάμε στο Μαρτσέλο.
 
Για να φωνάξουμε ότι δεν είμαστε εμείς οι υπερβολικοί αλλά όσοι καταστρέφουν με αδικαιολόγητη λαιμαργία την Πάρο και τα άλλα νησιά των Κυκλάδων με θηριώδεις κατασκευές.

 Για να διαμαρτυρηθούμε για το αδικαιολόγητο της εξέδρας μέσα στη θάλασσα που θέτει σε κίνδυνο τους ανθρώπους που κολυμπούν εκεί. 

Για να θυμίσουμε ξανά το θέμα των παραλιών και των ακτών που καταπατούνται.

 Για να ξαναπούμε στην κυβέρνηση ότι δεν λύνει προβλήματα αποξενώνοντας την αυτοδιοίκηση από το χρέος να προστατεύει τον δικό της χώρο.

 Για να υπενθυμίσουμε στις υπηρεσίες όλες ότι το πρώτο τους καθήκον είναι να νοιάζονται για τον τόπο και τους πολίτες.
 
Αυτά τα θηριώδη πεντάστερα ξενοδοχεία με τις δεκάδες πισίνες δίπλα στη θάλασσα τι θα τα κάνετε όταν υπάρξει κάποια κρίση στον τουρισμό;
 
Δίνω ξανά την ανακοίνωση της Κίνησης Πολιτών πιο κάτω:

"Η θηριώδης πεντάστερη ξενοδοχειακή μονάδα με τις 50 πισίνες και οι υπόσκαφες πολυτελείς θερινές κατοικίες έχουν καταστρέψει ολοσχερώς το φυσικό τοπίο με τρόπο βάναυσο και μη αναστρέψιμο.
Η λειτουργία του υγειονομικού καταστήματος (πρώην Marcello Beach Bar) που ανήκει στον ίδιο επιχειρηματικό όμιλο ακολουθεί την τακτική των προηγουμένων: υποβαθμίζει με την τρομακτική ηχορύπανση την ποιότητα ζωής των περιοίκων, των επισκεπτών της παραλίας και των κατοίκων της Πάρου που νιώθουμε να μας διώχνουν από τον τόπο μας
.
Οι οικοδομικές εργασίες στο υγειονομικό κατάστημα είναι συνδεδεμένες με πολλές πράξεις παραβατικότητας (έναρξη εργασιών χωρίς καν άδεια, ολοκλήρωση των εργασιών χωρίς ανάρτηση του αριθμού αδείας στην οικοδομή, όπως προβλέπει ο νόμος, παραβάσεις σε σχέση με την υπάρχουσα οικοδομική άδεια, κατασκευές με προφορική ή χωρίς καθόλου άδεια).

Στα παραπάνω έρχεται να προστεθεί η πρόθεση ιδιωτικοποίησης και του θαλάσσιου χώρου με τη σχεδιαζόμενη πλωτή εξέδρα για πρόσδεση σκαφών και θαλάσσια σπορ, μετά και από την θετική εισήγηση του Λιμεναρχείου Πάρου.

Όσα συμβαίνουν στο Μαρτσέλο, είναι ενδεικτικά της συνολικής κατάστασης που επικρατεί στην Πάρο με διαρκείς προκλήσεις που παραβιάζουν κάθε έννοια προστασίας του τόπου και των κατοίκων του. Η διαμαρτυρία μας που αναδεικνύει την καταστροφή και τις παραβιάσεις στην παραλία του Μαρτσέλο αφορά τη συνθήκη που ζούμε σε όλη την παραλιακή ζώνη του νησιού.

Διεκδικούμε:

-Να ελεγχθούν με αμεροληψία και αντικειμενικότητα τυχόν πολεοδομικές παραβάσεις σε σχέση με τις υπάρχουσες οικοδομικές άδειες στην πεντάστερη μονάδα, τις υπόσκαφες κατοικίες και το υγειονομικό κατάστημα.

-Να τηρείται ο νόμος που διέπει την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας και να πάψει η ηχορύπανση. Οι παραλίες είναι δημόσια αγαθά, όχι βορά προς εκμετάλλευση επενδυτικών ομίλων.

-Η Δημοτική Αρχή να ζητήσει την απαγόρευση των υπόσκαφων και των πισινών, ακόμη και σε ξενοδοχεία, στο νησί μας με αφορμή την καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος στο Μαρτσέλο.
-Να γίνονται εντατικότεροι έλεγχοι και να οργανωθεί άμεση και συνεπής δράση από τις Τοπικές Αρχές (Λιμενικό, Αστυνομία, Πολεοδομία Δήμου Πάρου), για την ουσιαστική αντιμετώπιση της παραβατικότητας.

-Να αναιρέσει το Λιμεναρχείο Πάρου τη σύμφωνη γνώμη του για την τοποθέτηση της πλωτής εξέδρας προς πρόσδεση σκαφών".

Δεν υπάρχουν σχόλια: