Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τρίτη 16 Ιουλίου 2024

Το κράτος των Αθηνών ούτε βλέπει, ούτε ακούει.


 

Πέρα από την κυβερνητική πολιτική που διαχρονικά εξυπηρετεί ημέτερους, υπάρχουν και οι ανίκανοι γραφειοκράτες, οι οποίοι μέσα σε κλειστά γραφεία συντάσσουν  οριζόντιες προτάσεις, που γίνονται υπουργικές αποφάσεις και νόμοι με συνήθη θύματα τα νησιά μας και τους κατοίκους τους.

Το νερό, που χωρίς αυτό, ο τουρισμός θα υποστεί ανεπανόρθωτο πλήγμα, ήδη είναι είδος εν ανεπαρκεία για ορισμένα νησιά των Κυκλάδων.

Και στο δικό μας νησί, οι μεγάλες υπόγειες φυσικές δεξαμενές που διαθέτει, διατρέχουν τον κίνδυνο να αδειάσουν και ο μόνος τρόπος να διασώσουμε κάποιες από αυτές, εάν συνεχιστεί η ανομβρία και η σπατάλη, είναι οι αφαλατώσεις.

Ήδη η ΔΕΥΑΠ, έχει επεξεργαστεί σχέδιο που υλοποιείται, εκτός των άλλων και για μια μονάδα αφαλάτωσης στην περιοχή της Παροικιάς.

Και έρχεται η κυβέρνηση, δια του αρμοδίου υπουργού και περικόπτει το 20% της δαπάνης του εκτελούμενου έργου, δημιουργώντας σοβαρό οικονομικό πρόβλημα στην επιχείρηση στα πλαίσια των οριζόντιων αποφάσεων που προαναφέραμε.

Εάν δεν μας είχε διαβρώσει το σύστημα, εάν καθημερινά τα μέσα ενημέρωσης που διαθέτει, δεν γέμιζαν τον εγκέφαλό μας με σκουπίδια, θα είχαμε ξεσηκωθεί και θα τους είχαμε πάρει με τις πέτρες.

Σε λίγο, όπως πάμε, θα πούμε το νερό νεράκι με τον τουρισμό να πλήττεται, ενώ εμείς υπνώττουμε μέχρι να γίνει η ζημιά.

Δήμος και φορείς του νησιού μας, βρείτε τρόπους δυναμικών αντιδράσεων, που θα βάλουν φρένο σε βλακώδεις ή και ύποπτες αποφάσεις για το μέλλον της ΔΕΥΑΠ, που παίζουν κορώνα – γράμματα την οικονομική πορεία του τόπου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: