Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023

Οι ωραιότερες και πλέον πολυσύχναστες παραλίες του νησιού μας έχουν παραδοθεί στην επιχειρηματική ασυδοσία





Το φαινόμενο με τις ομπρελοξαπλώστες στις παραλίες της Πάρου δεν είναι τωρινό. Χρονολογείται εδώ και μια δεκαετία με το Δήμο να ανέχεται την παρανομία, χωρίς να πράττει τα στοιχειώδη.

Έτσι φτάσαμε στο «ως εδώ και μη παρέκει» με τις ωραιότερες και πλέον πολυσύχναστες παραλίες του νησιού μας να έχουν παραδοθεί στην επιχειρηματική ασυδοσία ελάχιστων επιχειρηματιών και τους πολίτες να παίρνουν πρωτοβουλίες και να απαιτούν την πιστή τήρηση του νόμου.

Και όμως πιστή τήρηση της νομοθεσίας θα μπορούσε να υπάρξει, εάν οι ψηφισμένες από το Δημοτικό Συμβούλιο επιτροπές ελέγχου λειτουργούσαν, εντόπιζαν τις παραβάσεις και έστελναν τις σχετικές εκθέσεις στην Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου για την επιβολή κυρώσεων.

Αυτό δεν το έπραξαν.

Ούτε ο Δήμος εισηγήθηκε την αλλαγή της νομοθεσίας, ώστε οι παραλίες να ελέγχονται αποκλειστικά από την τοπική αυτοδιοίκηση και να αποκαθίσταται αμέσως η νομιμότητα από μια δημοτική αρχή που σέβεται τον πολίτη.

Ακόμα και τώρα, που εκατοντάδες συμπατριώτες μας κινητοποιούνται με συγκεντρώσεις και διαμαρτυρίες, ο Δήμαρχος, παρά την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν έχει αποστείλει το σχετικό έγγραφο προς τον εισαγγελέα προκειμένου να παρέμβει για την εφαρμογή του νόμου.
 
Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις, συμμετέχουμε σ΄αυτές και καλούμε τους πολίτες της Πάρου να συμβάλουν με όποιο νόμιμο μέσον μπορούν, ώστε να μπει τέλος στις αυθαιρεσίες των ελάχιστων επιχειρηματιών που αμαυρώνουν την εικόνα του νησιού μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: