Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023

Μικρή Σάντα Μαρία, ένα αριστούργημα της φύσης


 

Προχωράς σε ένα τσιμεντοστρωμμένο δρόμο, έχοντας δεξιά και αριστερά  του δρόμου πανάκριβες βίλες που θυμίζουν ελάχιστα ότι βρίσκεσαι σε κυκλαδίτικο νησί. Στη συνέχεια συναντάς ένα μικρό μονοπάτι που και από τις δύο πλευρές του έχει πυκνή βλάστηση από κέδρους.

Φτάνεις στην παραλία με μια καταπληκτική χρυσαφένια αμμουδιά έξω και μέσα στη θάλασσα.

Η παραλία είναι γεμάτη από δεκάδες ομπρελοξαπλώστρες, η μια δίπλα στην άλλη, με τον επιχειρηματία να εισπράττει καθημερινά καταπατώντας δημόσιο χώρο, αφού λειτουργεί την επιχείρησή του σε χώρο που δεν του έχει δοθεί από την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου ή το Δήμο.

Από αυτήν την παραλία ξεκίνησε τις ακτιβίστικες δράσεις της η Κίνηση Πολιτών  Πάρου για τις απελευθέρωση των παραλιών του νησιού μας.

Από αυτήν, που ο επιχειρηματίας εξευτέλισε το Λιμεναρχείο και το Αστυνομικό Τμήμα της Πάρου, την ελληνική Δικαιοσύνη, την Κτηματική Εταιρεία και το Δήμο μας, αφού αυθαιρετώντας κατέλαβε δημόσιο χώρο και  εγκατέστησε εκεί την επιχείρησή του.

Περίπου 300 άτομα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Κίνησης Πολιτών. Εντυπωσιακός αριθμός σε συνθήκες καύσωνα.

Με υποδειγματική οργάνωση, με πανό  και ενημερωτικά φυλλάδια που μοίρασαν και με μια ντουντούκα πληροφόρησαν τους λουόμενους, ότι η παραλία αυτή είναι δημόσιος χώρος που η χρήση της ανήκει σε όλους  και ότι δεν έχει δοθεί καμιά άδεια εκμετάλλευσής της.

Αυτά τα είπαν και στον επιχειρηματία, ο οποίος προκλητικά τους απάντησε, ότι «ας έλθει η Αστυνομία να με συλλάβει».

Η πρόκληση αυτή δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη.  Εάν οι αρχές δεν αντιδράσουν άμεσα, τότε θα αποδειχθεί ότι το κράτος στην Πάρο έχει πάψει να λειτουργεί και ότι η εγκύκλιος του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου που αναφέρεται στην προστασία των παραλιών πετάχτηκε στα σκουπίδια.

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: